EVENT HOS LILLA YOGASTUDION

Workshops, Gongvila och mycket mer

Den här fantastiska kalendern är inte skriven i kronologisk ordning, så läs genom hela!

HELLCAT YOGA

en helg med Victoria

17-18 November

LÖRDAG 17 NOVEMBER
10.00-14.00

PRE HANDSTAND WORKSHOP
I den här workshopen får du närma dig handstående från grunden. Du får lära dig olika ”drills”
alltså övningar för att bygga upp styrkan, balansen och tekniken som handstående kräver.
Det är en tung, utmanande och väldigt lekfull workshop som passar ALLA nivåer
eftersom vi jobbar från grunden.

THE POWER OF ALIGNMENT
Här har vi en renodlad teknik-workshop. Vi djupdyker i teknikdetaljerna till solhälsningarna
och asanas som Adho Mukha svanasana och planka/Chaturanga dansasana.
Vi lämnar inget åt slumpen, varenda fingertopp synas! En god teknik i vår asana practice
hjälper inte bara till att minska skaderisken, utan leder också till kroppsmedvetenhet och tränar
oss på att vara närvarande och fokuserade. Passar såklart nybörjare precis lika bra som den vana yogisen.

SÖNDAG 18 NOVEMBER
9.00-14.00

TOUGH LOVE
EN stark, utmanande Vinyasa krama-klass. Lås oss säga såhär: det blir inte direkt en mysstund på mattan.
Men det blir massvis av kärlek. Alla nivåer välkomna. Ja, ALLA.

FILOSOFI
Om yogan utanför mattan. Vad exakt är det? Hur lever man ett ”yogiskt” liv?
Vi pratar om några av riktlinjerna till det yogiska livet; yamas och niyamas från Patanjalis ”Yoga Sutras”.

OM Victoria...
(presentationen är på engelska, men workshopen hålls på svenska så länge det inte kommer deltagare som inte förstår svenska. I så fall kör vi på engelska!) ”With a strong belief in using the body intensely as a tool to peel off layers and filters to come closer to yourself, I offer strong, dynamic flows with as much focus on proper technique and alignment as on awareness, humility, playfulness and humour. My goal is to keep you on the edge of your comfort zone throughout the class, and make you curious to explore that edge and experience the magic that happens there. Yoga to me is not only a passion, but a way of life I am forever grateful to have had the honour to live. It is challenging, hard, frustrating and scary for sure, but the love and joy that comes from it makes it worth every struggle.”

Tid: LÖRDAG 10.00-14.00
SÖNDAG 9.00-14.00

Pris: 1200 kr före hela helgen (600kr per dag)

Lärare: Victoria

BOKA HÄR

Gongvila

21 september & 16 November

Gongvila, eller gongbad som det också kallas innebär att du får vila under en längre stund samtidigt som gongen vibrerar. Dessa vibrationer går genom hela kroppen och sägs balansera cellernas små vibrationer. Sjukdom i kroppen innebär att den sjuka cellen inte längre har samma frekvens som den bör och detta kan gongen hjälpa till med. Oavsett så är det en härlig känsla att låta mullrandet spridas genom kroppen. Ljudet från gongen leder så småningom hjärnan in i djup avslappning då hjärnans musikaliska centra inte kan följa det oregelbundna ljudet. Avslappningen brukar leda till att du vilar mellan vaken och sovande, ett tillstånd som kallas Yoga Nidra. Jag spelar på Solens gong, den är alltså stämd efter solens frekvens. Passet inleds med mjuk yoga för att göra kroppen redo för att vila bekvämt. Ta gärna med dig en varm tröja, tjocka strumpor under kyligare årstid. Gongvilan bokas via Event i Timecenter och kan ej användas som ersättningsklass från terminskurser.

Tid: 18.00-19.30

Pris: 200 kr

Lärare: Jenny

BOKA HÄR

Lymfsystemet

21 oktober & 1 december

Lymfsystemet som spelar en så stor roll i vårt mående, har hamnat i skymundan. Jenny leder bland annat yoga för att praktiskt visa hur du kan behandla dig själv för att få ett bättre flöde. Denna workshopen ger dig teori och övningar. Du kommer få kunskap om kosten och hur du kan lära känna din kropp bättre. Jenny är utbildad kemist i grunden och synar alternativa tekniker från olika aspekter, vad tjänar vår kropp bäst och hur kan du applicera det enkelt i din vardag. Det är en workshop som alla kan delta i, alla övningar kan modifieras. Du kan delta från yogamattan eller sittande på stol. Under denna förmiddag kommer du serveras nyttigt fika och workshopen avslutas med en fräsch lunch. Vegansk, gluten- och sockerfri.

Tid: 10.00-13.30

Pris: 600:-

Lärare: Jenny

BOKA HÄR

Spirituell fördjupning
och andlig kontakt

23 september

Jag heter Frida Westerdahl och arbetar som medium, andlig coach, kundaliniyoga- och meditationslärare, med bas i Stockholm. I denna workshop kommer jag att berätta och visa och ge övningar kring hur vi kan öppna oss för en mjuk och trygg kontakt inåt, öka vår tilltro till vårat hjärtas röst och vår intuition och hur vi mjukt och tryggt kan öppna uppåt, i vår egen takt, för kontakt med det gudomliga, andlig vägledning och kontakt/förnimmelse av andevärlden. Inga förkunskaper krävs. Kom och delta på din nivå, allt kommer att ske utifrån en mycket lugn och kärleksfull utgångspunkt. Det finns här stort utrymme för frågor och funderingar från er deltagare kring andlig utveckling och vad det kan innebära och hur det kan hjälpa oss att växa och blomma ut och leva våra liv mer fullödigt. Dagen kommer att börja med ett yogapass för att hjälpa oss att landa och bli avslappnade och stå trygga i oss själva. Sen följer en interaktiv föreläsning där jag kommer att berätta och förklara och varva det med enkla mjuka övningar för att inspirera dig till fortsätta din egen andliga resa utifrån vad som känns spännande och härligt för just dig.

Det kommer att handla om olika aspekter av:
• Din själ, din eviga kärna
• Källan, det gudomliga
• Änglar
• Guider
• Uppstigna mästare, andliga vägledare
• Andar som är avlidna vänner och släktingar
• Naturväsen

Många av oss är rädda för andevärlden, den rädslan kommer oftast från vidskepelse, skrock, skräckfilmer eller romaner och har väldigt lite med verkligheten att göra. I själva verket är vi ständigt omgivna av fantastiskt stöd, hjälp och kärlek från andevärlden och det finns ingenting som är farligt med att öppna oss för mer medveten kontakt med den kärleken. Jag ska på ett lättbegripligt sätt förklara mer om hur vi kan förhålla oss lättsamt och med en känsla av självklarhet kring det här, och hur vi öppnar oss utan att behöver vara det minsta rädd.

Läs gärna mer om vad jag gör på min hemsida: www.spiritualyogini.com
Kontakta mig gärna med frågar via: mail@spiritualyogini.com

Varmt välkommen!


Tid: 11.00-16.00

Pris: 650:- Vegetarisk lunchmacka och fika ingår

OSA: 16 september

Lärare: Frida Westerdahl

BOKA HÄR

Retreat
En stund i stillhet

6-7 oktober

En hel helg, lördag-söndag, får du komma ut till en lugn oas i Stjärnorpsskogarna och återhämta dig. På den här kursen får du framför allt chansen att varva ner, koppla av och komma ifatt dig själv. Men för att du ska kunna ta med ditt lugn och din kraft vidare framåt så provar vi på olika övningar inom bl.a. meditation, avslappning, andning, enkel yoga, mindfulness, mental träning, självmedkänsla. Vi skapar en lugn och trygg plattform och en chans för dig att hitta dina verktyg som hjälper dig att få mer tillgång till det som är du! Frågor och anmälan till stressaav@gmail.com

Tid: Lördag 10.00 - söndag 12.00

Pris: Inom kort

Lärare: Jenny och Carolina

Jazz it up Yoga

12 oktober & 7 december

You just have to come and join this lovely idea. Yoga and jazz music!
Moment! Jazz is the music of the moment. Let's create a moment when you can sense your body and calm yourself down. Follow what your body needs, repress any expectations, let go of all the perfections and move with the flow. This class is carefully curated in sequence, accompanied by jazz music to create an ambience that brings you to the spontaneity of the moment. Let's experience the energy and magic of jazz music in yoga. Explore your body, breathe and let yourself feel, allow yourself to move. "There is no past, no future - everything flows in eternal present" (James Joyce)

Tid: 17.30-18.45

Pris: 200kr

Lärare: Hestu

Sov hemma-retreat

27-28 oktober

Ibland är det härligt att inte åka iväg, det är oftast skönast att sova i sin egen säng.
Därför har jag, Jenny bjudit in ett gäng som kommer till studion för att guida oss en hel helg. Daniel och Jenny Balotis kommer från Stockholm och arbetar med musik och yoga. Daniel som är speciellt intresserad av andningen har tillsammans med Jenny arbetat fram metoder hur vi kan ta oss djupare in i yogans positioner. På söndagen kommer Frida Westerdahl som arbetar som yogalärare och medium att leda in oss i kundaliniyogans skatter där det finns nästan oändligt att lära sig. Jag, er vanliga Jenny kommer välkomna er med en skön morgonklass på lördagen och ordna läcker mat, goda drycker och lite snacks för att hålla blodsockret uppe.

Tid: Lördag 10.00-16.00
Söndag 10.00-13.00

Pris: 1250kr

Lärare: Jenny & Daniel Balotis, Frida Westerdahl och Jenny från Lilla Yogastudion

Yinyoga Deep

29 oktober

Den vanliga sköna yinyogan där vi startar klassen med att mjuka upp kroppen, arbeta genom leder så att du får ett flöde inom dig. Det djupa arbetet gör du med tennisbollarna och andra redskap för att öppna upp bindväven djupt in. Du får känna på muskulära triggerpunkter och arbeta med meridianer. Binväven, faschian kommer sträckas ut på längden och bredden. Det här är den där klassen vi kallar "ont men skönt"

Tid: 17.30-19.30

Pris: 300kr

Lärare: Jenny

Yinyoga breath work

10 november

Låt andningen leda dig djupare in positionerna Med hjälp av andningstekniker utforskar vi kropp och sinne i de olika positionerna. Andningen hjälper dig att naturligt sjunka djupt in i positionerna och att öppna upp för avslappning, lätthet och sinnesro.

Tid: 10.00-12.00

Pris: 300kr

Lärare: Daniel Balotis

Yinyoga Progressive

24 november

- Släpp taget och hitta kraften Djupgående YinYoga kombineras med suggestiv musik, shaman trummor och kraftfulla guidade meditativa affirmationer och visualiseringar där fokus ligger på att hitta din inre kraft och att släppa negativa tankar och känslor.

Tid: inom kort

Pris: inom kort

Lärare: Daniel Balotis

Vinter Solstice

15 december

Lauren will guide you trough yoga and meditation so celebrate this time of the year.

Tid: inom kort

Pris: inom kort

Lärare: Lauren