EVENT HOS LILLA YOGASTUDION

Workshops, Gongvila, Mysfredag och mycket mer

Gongvila - hela våren

20 mars nästa tillfälle

Gongvila, eller gongbad som det också kan kallas innebär att du får vila under en längre stund samtidigt som gongen vibrerar. Dessa vibrationer går genom hela kroppen och sägs balansera cellernas små vibrationer. Sjukdom i kroppen innebär att den sjuka cellen inte längre har samma frekvens som den bör och detta kan gongen hjälpa till med. Men oavsett så är det en härlig känsla att låta mullrandet spridas genom kroppen. Ljudet från gongen leder så småningom hjärnan in i djup avslappning då hjärnans musikaliska centra inte kan följa det oregelbundna ljudet. Avslappningen brukar leda till att du vilar mellan vaken och sovande, ett tillstånd som kallas Yoga Nidra. Vi spelar på Solens gong, den är alltså stämd efter solens frekvens. Passet inleds med mjuk yoga för att göra kroppen redo för att vila bekvämt. Ta gärna med dig en varm tröja, tjocka strumpor under kyligare årstid. Gongvilan är enskilda klasser som bokas separat i Timecenter. Dessa leds både på studion och andra ställen.

Tider ser du i Timecenter om du klickar på boka nedan.

200 kr

Lärare: Jenny eller Fredrik

BOKA HÄR

Workshop

- från puppa till fjäril

18 mars

Jag heter Frida Westerdahl och arbetar som Kundaliniyoga- och meditationslärare och som medium.
 
Nu kommer jag till Lilla yogastudion och håller en workshop som jag ser mycket fram emot!

 Min främsta uppgift och min passion handlar om att undervisa i hur vi på enkelt, lättbegripligt, till och med självklart vis, kan öppna oss för tillit till oss själva och vår egen inre vägledning och därmed tillit till vår individuella andliga expansionprocess. 
Att utgå ifrån en trygg och förankrad kontakt med oss själva, här och nu, är grunden till all andlig utveckling. Detta når vi med fördel via avslappning, meditation och yoga.


Vår livsuppgift, vår Dharma, är alltid i linje med det vi känner lust, lätthet, inspiration och glädje inför. Många gånger har vi svårt att lita till vår egen inre vägledning, vår lust, vår passion, för att vi inte blivit uppmuntrade att göra det under vår uppväxt. Här utforskar vi vad lätthet och självklarhet i kontakten med oss själva kan innebära och lära oss. 


Vi kommer att arbeta med liggande djupavslappning, rogivande andningstekniker och mjuk och lätt yoga för att landa i oss själva och nå kontakt med våra hjärtan. Inga förkunskaper krävs, allt vi gör sker lättsamt och mjukt och utgår ifrån att du har de svar du behöver inom dig, att du är där för att uppleva och släppa taget om att livet kan kännas som en enda lång prestation.

Andlig utveckling är en lätt och självklar upplevelse när vi står stabila i oss själva och utgår ifrån vår nyfikenhet och lust. 

Jag kommer att ge lite kreativa andliga övningar för den som känner nyfikenhet att öppna sinnena för kontakt även utanför oss själva, på ett tryggt och mjukt sätt. Det går lika bra att bara ha fokus inåt på oss själva under denna workshop. 

Vi jobbar med utgångspunkt från att alla är gudomliga varelser bara i det att vi finns till, vi flyttar fokus från huvudet och prestationen och in i kroppen, hjärtat och upplevelsen av oss själva. Det brukar bli en vacker och trösterik insikt om hur jag kan känna tillit till att jag -var jag än är- finns där för mig själv som min egen bästa vän, som ett kärleksfullt icke dömande vittne som ser och närvar i livets alla skeenden. 


Jag kommer att tala mycket om meditationens stora betydelse för andlig expansion och ge några exempel på meditationer och övningar att använda i vardagen.


Varmt välkomna! 


Lär mer om Frida HÄR och boka din plats direkt, det börjar bli fullt!!

10.00-13.00

550 kr

Frida Westerdahl

BOKA HÄR

Yinyoga

24 mars

En lång klass med yinyoga för att du ska hinna arbeta genom kroppen ända nerifrån tårna och upp till hjässan. Du får använda tekniker och redskap som arbetar på att lossa kroppens stelhet på ett skonsamt sätt. Alla kan vara med på den här klassen men speciellt du som är aktiv med annan träning. Bland annat ryttare, löpare, cyklister har otrolig nytta av dessa övningar. Avslutas med en liten stunds stilla meditation. Eftersom denna klass ger en djupt gående av behandling av kroppen rekommenderas en vilsam eftermiddag efter.

10.00-13.00

400 kr

Lärare: Jenny

BOKA HÄR

Mysfredag

6 april

Äntligen Fredag, dessutom med möjligheten att landa ner på matten med ett långt skönt pass för att sträcka ut det stela. Dessa passen är mjuka, vilsamma men ändå helt tillräckligt för att du ska få arbeta med hela kroppen. Jenny guidar med tekniker och övningar från flera olika traditioner. Efteråt finns det tid för samtal över en kopp the och supernyttigt och läckert fika.

17.30-19.30

300 kr

Lärare: Jenny

BOKA HÄR

Yinyoga för stela män

7 April

Är du också lite för stel i din kropp. Prova yoga! Välkommen till ett yogapass där inga förkunskaper behövs.

10:00 - 12:00

300 kr

Fredrik

BOKA HÄR

Lymfsystemet

22 April

Lymfsystemet som spelar en så stor roll i vårt mående, som hamnat i skymundan. Jenny leder bland annat yoga för att praktiskt visa hur du kan behandla dig själv för att få ett bättre flöde. Detta blandas med teori, övningar och samtal om kosten och hur du kan lära känna din kropp bättre. Jenny är utbildad kemist i grunden och synar alternativa tekniker från olika aspekter, vad tjänar vår kropp bäst och hur kan du applicera det enkelt i din vardag. Det är en workshop som alla kan delta i, alla övningar kan modifieras. Du kan delta från yogamattan eller sittande på stol. Under denna förmiddag kommer du serveras nyttigt fika och dagen avslutas med en fräsch lunch.

09.30 - 14.00

600 kr

Jenny

BOKA HÄR

Existentiell cirkel

6 maj

Trött på kallprat? Längtar du efter att någon enda gång prata om nåt på riktigt viktigt? Kom och umgås med de stora frågorna i livet i en liten samtalscirkel. De där som aldrig verkar komma upp i andra samtal. Vi letar inte efter svar på vad som är meningen med livet, utan utforskar vad som gör ditt liv meningsfullt, och vad som är meningsbärande i det. Kom och dela, och bara var, med det som är. Med vad det är att vara människa. Med hur det är att vara du, just nu. Det där du funderar på och tror att ingen annan skulle förstå. Det där som skaver lite eller mycket. Det där som knackar på, tyst men ofta. Det där som bultar i dig. Det där som far runt, runt, utan att du får fatt på det. Någon (du?) får utforska det lite extra genom att bli coachad i en personlig fråga, och sen följer vi upp med ett reflekterande gruppsamtal. Jag coachar och modererar samtalet, och lyfter fram filosofiska aspekter under det. Allt får finnas. Allt är välkommet. Du med.
Läs mer om Martina HÄR.

14.00 - 16.00

480 kr

Martina Hallin

BOKA HÄR

Moving with ease

19 maj

A special workshop to explore body movement in our yoga practice. When we practice yoga, we are shifting into movement that creates a healthy relationship between the body and the mind, where all parts of ourselves are allowed time to become present.
We will practice moving with grace reaching and grasping asana initiated by our limb and senses. This feeling can release a tremendous amount of energy so we are able to do much more with much less. By having this approach, we let stress go from our bodies and mind, and teaches us to handle challenge with ease.
It is the accessible workshop where we learn the basic of modern yoga practice in safe and supportive environment.
All you need to do is to bring your body, explore your boundaries, enjoy and have fun!
Instruction is in english.

10.30 - 12.00

250 kr

Hestu

BOKA HÄR

Create your own practice

10 juni

Do you want to practice yoga at home? Concerned about safety? Don’t have time for long sessions? Or do you just want to practice yoga on your own? Yes, yoga is for everyone and there is some ways to modify the practice for your individual body. This workshop might be the answer to your questions, either at a studio or at home. You can just start practicing when you feel it, shorter or longer sessions, it's up to you! The first session of this workshop is to do asanas together, so you can get a feel for it and get in the flow and build a foundation for your own body. In the second session, you will create your own sequence based on the first session. You are free to choose a few poses. The session will be ended by us doing savasana together, where you can reflect and enjoy the bliss of your own practice.
Then you are ready to bring it anywhere you go. Get on your mat, practice and enjoy it!
10:00 - 11:30 Foundational practice
11:30 - 12:00 Fika (ingår i priset)
12:00 - 13:00 Integration and reflection
Early bird price (registration before 1 April): 400 sek
Regular price (registration after 1 April): 450 sek

10.00-13.00

450 kr

Hestu

BOKA HÄR