EVENT PÅ LILLA YOGASTUDION

Workshops, Gongvila och mycket mer


Eteriska oljor

16 februari

Dofter kan berusa, väcka en känsla av välbehag, göra oss pigga, avslappnade eller släppa på spänningar i kropp och själ. Eteriska oljor är essenser som utvinns ur växters olika delar, såsom till exempel blad, rötter eller blommor. Oljorna har många olika användningsområden, som doftspridning, inhalering, lugnande bad och massage eller utvärtes på huden några droppar. Forskning har visat att beståndsdelarna i äkta och rena eteriska oljor stimulerar luktreceptorerna och aktiverar de delar av hjärnans limbiska system som styr minne, känslor och sinnestillstånd. De rena eteriska oljorna från Young Living Essential Oils håller en fantastisk kvalitet som ger nya dimensioner åt aromaterapin. De återupptar gamla traditioner sedan urminnes tider
då eteriska oljor var en naturlig del av hälsa och läkekonst.
INNEHÅLL: Denna dag får du lära känna olika oljor och hur de med sina olika unika egenskaper kan hjälpa dig att stärka din hälsa och hitta balans i kropp och själ. Oljorna kan användas som ett härligt och livgivande husapotek för dig själv och dina närmaste, eller som ett behandlingskomplement för t.ex. massörer, hudterapeuter och naturterapeuter. Med dig hem får du ett mycket förmånligt erbjudande på behandling med Young Living's eteriska oljor och även prover på oljor! Under eftermiddagen bjuder vi på läckert, hälsosamt fika.

Tid: 14.00-17.00

Pris: 490 kr

Lärare: Britta Jakubenko
Arrangör: Agneta på HälsoStarck

BOKA HÄR

GONGVILA

25 januari & 22 februari

Gongvila, eller gongbad som det också kallas innebär att du får vila under en längre stund samtidigt som gongen vibrerar. Dessa vibrationer går genom hela kroppen och sägs balansera cellernas små vibrationer. Sjukdom i kroppen innebär att den sjuka cellen inte längre har samma frekvens som den bör och detta kan gongen hjälpa till med. Oavsett så är det en härlig känsla att låta mullrandet spridas genom kroppen. Ljudet från gongen leder så småningom hjärnan in i djup avslappning då hjärnans musikaliska centra inte kan följa det oregelbundna ljudet. Avslappningen brukar leda till att du vilar mellan vaken och sovande, ett tillstånd som kallas Yoga Nidra. Jag spelar på Solens gong, den är alltså stämd efter solens frekvens. Passet inleds med mjuk yoga för att göra kroppen redo för att vila bekvämt. Ta gärna med dig en varm tröja, tjocka strumpor under kyligare årstid. Gongvilan bokas via Event i Timecenter och kan ej användas som ersättningsklass från terminskurser.

Tid: 18.00-19.30

Pris: 200 kr

Lärare: Jenny

BOKA HÄR

Yinyoga Deep

23 februari

Den vanliga sköna yinyogan där vi startar klassen med att mjuka upp kroppen, arbeta genom leder så att du får ett flöde inom dig. Det djupa arbetet gör du med tennisbollarna och andra redskap för att öppna upp bindväven djupt in. Du får känna på muskulära triggerpunkter och arbeta med meridianer. Binväven, faschian kommer sträckas ut på längden och bredden. Det här är den där klassen vi kallar "ont men skönt"

Tid: 17.00-20.00

Pris: 400kr

Lärare: Jenny

Lymfsystemet

11 maj

Lymfsystemet som spelar en så stor roll i vårt mående, har hamnat i skymundan. Jenny leder bland annat yoga för att praktiskt visa hur du kan behandla dig själv för att få ett bättre flöde. Denna workshopen ger dig teori och övningar. Du kommer få kunskap om kosten och hur du kan lära känna din kropp bättre. Jenny är utbildad kemist i grunden och synar alternativa tekniker från olika aspekter, vad tjänar vår kropp bäst och hur kan du applicera det enkelt i din vardag. Det är en workshop som alla kan delta i, alla övningar kan modifieras. Du kan delta från yogamattan eller sittande på stol. Under denna förmiddag kommer du serveras nyttigt fika och workshopen avslutas med en fräsch lunch. Vegansk, gluten- och sockerfri.

Tid: 10.00-13.30

Pris: 600kr

Lärare: Jenny

BOKA HÄR