EVENT PÅ LILLA YOGASTUDION

Workshops, Gongvila och mycket mer


Lymfsystemet

21, 22 september & 1 december

Lymfsystemet som spelar en så stor roll i vårt mående, har hamnat i skymundan. Jenny leder bland annat yoga för att praktiskt visa hur du kan behandla dig själv för att få ett bättre flöde. Denna workshopen ger dig teori och övningar. Du kommer få kunskap om kosten och hur du kan lära känna din kropp bättre. Jenny är utbildad kemist i grunden och synar alternativa tekniker från olika aspekter, vad tjänar vår kropp bäst och hur kan du applicera det enkelt i din vardag. Det är en workshop som alla kan delta i, alla övningar kan modifieras. Du kan delta från yogamattan eller sittande på stol. Under denna förmiddag kommer du serveras nyttigt fika och workshopen avslutas med en fräsch lunch. Vegansk, gluten- och sockerfri.

Tid: 10.00-13.30

Pris: 600kr

Lärare: Jenny

BOKA HÄR

Föreläsning om mag / tarmhälsa och läckande tarm

20 oktober

Mag- och tarmhälsa är A och O för vår hälsa och vårt välbefinnande. Tyvärr är mag- och tarmproblem inte bara obehagligt utan kan även leda till kroniska sjukdomar via så kallad läckande tarm. Vid läckande tarm kan bakterier, toxiner och osmält föda passera från tarmen in i blodet och orsaka alltifrån autoimmuna sjukdomar till kronisk trötthet och migrän. På den här föreläsningen kommer du lära dig vad läckande tarm är, hur det uppstår, tarmfloran och kostens roll, konsekvenser av ökad tarmpermeabilitet och vad du kan göra själv för att läka eller förhindra läckande tarm. Jag som håller i föreläsningen heter Maja Stål och är utbildad till nutritionist samt biomedicinsk analytiker. I mitt yrke som kostrådgivare hjälper jag ofta människor med mag- och tarmproblem. Mitt mål är att förmedla min kunskap på ett lättförståeligt sätt så att du får med dig redskap hem för att förbättra din hälsa. Nyttig fika ingår.

Tid: 14.00-16.00

Pris: 300kr

Lärare: Maja

BOKA HÄR

Det bortglömda bäckenet

1 februari

Inom rörelseträning är bäckenet ofta ignorerat. Eftersom bäckenet är det som förbinder överkropp med underkropp kan en störning i bäckenet orsaka dysfunktion i andra delar av kroppen, till exempel i form av ländryggssmärta eller nack- och käkproblem. Vården har en tendens att ordinera ”knipträning” som en universallösning för kvinnor som har olika bäckenproblem. Men många kvinnor har redan provat knipträning och upplevt att det inte hjälper eller till och med förvärrar symptomen.

Den här workshopen riktar sig till kvinnor som har en förlossningsskada, något annat underlivsproblem eller till dig som inte har något problem men som bara vill lära känna ditt bäcken bättre.

Du kommer bland annat att lära dig:
Andningen och hållningens betydelse för att ditt bäcken ska må bra.
Varför knipträning många gånger inte räcker eller är lösningen på dina problem.
Att känna när ditt bäcken är spänt eller avslappnat.
Övningar för att släppa spänningar i bäckenet och för att stärka bäckenbottenmuskulaturen.

Workshopen leds av Frida som är utbildad yogalärare med inriktning trauma. Hon är även specialiserad inom rörelseträning under graviditet och efter förlossning (pregnancy and post-partum corrective specialist). Hon har utöver det deltagit i kurs om bäckenet inom Feldenkraismetoden. Frida har själv en förlossningsskada som hon har opererats för två gånger. Hon kommer att dela med sig av sin personliga erfarenhet om hur yogan har hjälp henne att komma tillbaka. Under denna eftermiddag serveras nyttig fika.

Tid: 13.00 - 16.30

Pris:600kr

Lärare: Frida

Boka

Gongvila

18 oktober och 15 november

Gongvila, eller gongbad som det också kallas innebär att du får vila under en längre stund samtidigt som gongen vibrerar. Dessa vibrationer går genom hela kroppen och sägs balansera cellernas små vibrationer. Sjukdom i kroppen innebär att den sjuka cellen inte längre har samma frekvens som den bör och detta kan gongen hjälpa till med. Oavsett så är det en härlig känsla att låta mullrandet spridas genom kroppen. Ljudet från gongen leder så småningom hjärnan in i djup avslappning då hjärnans musikaliska centra inte kan följa det oregelbundna ljudet. Avslappningen brukar leda till att du vilar mellan vaken och sovande, ett tillstånd som kallas Yoga Nidra. Jag spelar på Solens gong, den är alltså stämd efter solens frekvens. Passet inleds med mjuk yoga för att göra kroppen redo för att vila bekvämt. Ta gärna med dig en varm tröja, tjocka strumpor under kyligare årstid.

Tid: 18.30-20.00

Pris: 250 kr

Lärare: Jenny

BOKA HÄR

Yinyoga Deep

6 oktober

Den vanliga sköna yinyogan där vi startar klassen med att mjuka upp kroppen, arbeta genom leder så att du får ett flöde inom dig. Det djupa arbetet gör du med tennisbollarna och andra redskap för att öppna upp bindväven djupt in. Du får känna på muskulära triggerpunkter och arbeta med meridianer. Binväven, faschian kommer sträckas ut på längden och bredden. Det här är den där klassen vi kallar "ont men skönt"

Tid: 09.30-12.30

Pris: 400kr

Lärare: Jenny

BOKA HÄR

Armbalanser

27 oktober

Under denna workshop kommer du att lära dig grunderna i armbalanser. Klassens utgångspunkt är lekfullhet och alla, oavsett yogaerfarenhet, är välkomna. Tvärt emot vad många tror måste man inte alls ha jättestarka armar för att börja med armbalanser, utan egentligen handlar det mycket mer om att förflytta vikt, motbalansera, och jobba med andra muskler, som till exempel magen. I början kan armbalanser kännas lite otäckt, men eftersom vi bryter ned varje armbalans i delmoment kommer du att kunna utmanas och utvecklas oavsett vilken nivå du är på.
Workshopen inleds med ett dynamiskt yogaflöde med förberedande övningar som stärker de muskler vi använder oss av i våra armbalanser.
Bered dig på att svettas, ha roligt, utmanas i din egen takt och lyfta från mattan!

Tid: 09.30-12.00

Pris: 350kr

Lärare: Frida

Boka