PRESENTATION AV KURSER
På Lilla Yogastudion bokar du en eller flera kurser som du vill delta i genom att klicka antingen på schemat eller under beskrivningen nedan. Att boka en kurs innebär att du sätts upp på det antal tillfällen kursen innehåller i vårt bokningssystem. Du kommer se dina tillfällen i samband med att terminen startar. Om du inte kan närvara har du möjlighet att av- eller omboka dessa senast 4 timmar innan klassen startar. Därefter anses du som deltagande. För att lättare kunna hålla koll på dina tillfällen får du vid första tillfället ett Terminskort som du ska ha med varje gång, oavsett om du går på ordinarie eller ersättande. Du har ansvar för ditt kort, det ersätt mot en avgift på 50 kr kontant på plats. När du bokar en terminskurs gäller det just för den terminen du bokat, du kan alltså inte ta igen missade tillfällen en annan termin, eller på Lilla Yogastudions workshops, föreläsningar eller Klinikens utbud.

Läs Bokningsregler


Boka Drop In


AshtangaAshtanga är en yogatradition med gamla anor som spridit sig över världen. Den har förändrats och idag kan du träna olika varianter, beroende på vad som passar dig. Under det senaste året har Jenny studerat med Anna Bjärkvik som arbetar tillsammans med Manju Jois och de förmedlar att praktiken ska vara fri och efter ditt behov. Alla positioner går att variera på flera sätt för att alla ska klara av klassen, det passar Jennys önskan att yogan alltid ska kunna appliceras terapeutiskt.
Denna kursen börjar från scratch och tillsammans övar vi oss i medveten närvaro medan vi stärker våra kroppar med solhälsningar och den stående serien. Klasserna kommer vara lekfulla och aldrig någonsin med krav på att klara av. Målet med Ashtangan är att lägga till mer Yang -värme och energi till din yogapraktik.
Det vore kul om du vill vara med.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
Fortsättningskurs
Måndag 17.00 - 18.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Lärare: Jenny
Tisdag 17.00 - 18.20
Nybörjare
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

Bokningsregler

BOKA HÄR

Barnyoga

från 4 år


Barnyogan ger barnen tillgång till en plats utan prestation, en plats där barnen bara får vara precis som de är.
Barnyogan bidrar till att hela barnet mår bra, både i kropp och själ. Yogans positioner behåller musklernas rörlighet och förbättrar motorik och balans. Tillsammans med andningen stärks immunförsvaret, barnen får en bättre hållning, kondition och koncentration. Yogan ger också möjlighet att slappna av, släppa stress och inre oro och ger plats för nya krafter och fokus.

Klassen genomförs på ett lekfullt sätt med hjälp av yogakompisen Katten Mjau och kreativa och magiska sagor med olika budskap. Sagorna kan till exempel handla om vänskap och självkänsla där barnen uppmuntras att känna efter hur de mår och vad de känner. Det fina med barnyoga är att det inte finns några måsten!
Yogasagor är något som passar alla åldrar, vi vill därför inte sätta någon högre gräns utan förklara att det är yoga som utgår från det lekfulla perspektivet. Alla barn behöver det lekfulla, inte alla vågar släppa loss. Barnen deltar i klassen utan sina föräldrar eller annat vuxet sällskap.
Annso kommer kanske bjuda på fika, om katten inte hinner mumsa i sig det medans du yogar.

Utmaning: LÄTT - alla ska kunna vara med

Lärare: Annso
Söndagar 15.00-16.20
5 tillfällen, vecka 12, 14, 16, 18 och 20.
Kostnad:800 kr

Bokningsregler

BOKA HÄR


Hatha

från grunden


Har Du aldrig yogat förut eller bara lite grann?
Har Du kanske provat men aldrig riktigt fastnat för yoga?
Vet Du inte riktigt om yoga är något för Dig?
Då är den här kursen för Dig!

Hatha är sanskrit, Ha betyder sol och Tha betyder måne, och är den yogaform som nästan all annan yoga härstammar från. För att uppnå balans mellan kropp och sinne består varje klass av andningsövningar, rörelse, stillhet och meditation. Vi yogar oss igenom varje position, sk asana, lugnt och metodiskt. Klassen är fysisk men vi har inte bråttom någonstans utan fokus ligger på att hitta in i och bli bekant med varje enskild asana. På köpet stärker du dina muskler och blir mer rörlig samt har möjligheten att landa in i dig själv.
Utmaning: LÄTT - MEDEL

Lärare: Anna
Söndagar 17.00 - 18.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Kundalini

Motorvägen inom yoga.


I denna yogaformen kan alla delta, efter sin egen förutsättning. Vid svårare positioner ges alltid alternativ. Passen består av ställningar, vila och meditation. Kundaliniyogan är en gammal tradition som spreds till västvärlden under 60-talet av Yogi Bhajan. Hos oss kommer kundaliniklasserna ha ett fokus på att stärka din inre styrka. Vissa klasser och meditationer kommer repeteras över terminen. Det ger dig möjligheten att se hur det utvecklas för dig. Efter klassen finns det tid för att samtala om vad du upplever.
För att kundaliniyogan är så omfattande kallas den ibland yogans motorväg.
Utmaning: MEDEL - INTENSIV

Lärare: Jenny
Tisdagar 19.00 - 20.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Medicinsk yoga

Mjuk och enkel yoga


Behöver du röra på dig men har svårt att hitta en träningsform som låter dig gå långsamt framåt? Då är detta en superhärlig variant av yoga. Ursprunget är kundaliniyoga och du får känna in hela spektrat av andning, rörelse, meditation och avslappning. Det här är en möjlighet för dig att känna in hur kroppen vill röra sig och vad du behöver i stunden. Du kan alltid anpassa rörelser och positioner efter just din dagsform och vad du landar bäst i. Klassen passar väldigt bra för träning under lunchen då du blir varken svettig eller trött, snarare utvilad och redo för eftermiddagen.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Agnetha
Torsdag 11.30 - 12.30
16 tillfällen
Kostnad: 2150kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Meditation

Tekniker för att hitta ditt inre lugn


Meditation är ett samlingsbegrepp för flera olika tekniker med samma syfte. Under denna kursen kommer du få testa olika sätt att utforska ditt inre och känna den avslappning som det innebär. Fokus ligger på avslappning och jag kommer även lägga till tekniker från den supersköna yogaformen Restorativ yoga. Du kommer även få testa Yoga NIdra som leder till något som kallas yogisk sömn, ett flytande tillstång mellan sovande och vaken.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Jenny
Torsdag 17.30 - 18.30 8 Tillfällen, JÄMNA veckor.
Kostnad: Termin 1200 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Meditation

Välkommen på en lugn stund!


Med hjälp av meditation & avslappning kan du bl.a:
Tanka energi, sänka grundspänningen, öka fokus, medvetenhet & lugn, träna upp din känsla för avslappning & andning, förbättra koncentrationsförmågan & minnet.
Genom meditationen guidar Carolina dig att komma hem till dig själv, med olika tekniker, teman och övningar för att du ska få chansen att hitta dina bästa verktyg för att må bra. Temat och övningarna blir intuitivt anpassat efter gruppen och dagen och kan vara t.ex. visualisering, kroppsskanning, andning, cirkulation, vila, tankens kraft, självhealing, muskulär avslappning o.s.v. Allt du behöver för klassen finns på plats och du behöver inte komma ombytt. Du behöver inte kunna någonting innan, du är välkommen precis där du är. Klassen inleder med kort intro och sedan följer en stunds landning sittande eller liggande, därefter huvuddelen med dagens tema där du själv känner om du vill sitta eller ligga ned och slutligen leds du att sakta vakna upp och komma på fötter igen. I samband med klassen finns alltid en kopp värmande the.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Carolina
Torsdag 17.30 - 18.30 8 Tillfällen, UDDA veckor.
Kostnad: Termin 1200 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Mamma - Bebis

Gravid eller nybliven mamma


Väntar du barn eller är nybliven mamma och vill få en stund att landa i lugn och ro med din bebis och samtidigt ta hand om både din kropp och ditt sinne? Då är denna grupp för dig! Här är alla välkomna, helt ny inom yoga eller en van yogi. Du gör övningarna med ditt barn nära intill på en filt eller i famnen. Här är du tillsammans med din barn på dess villkor - behöver du amma, trösta eller pausa så gör du det. Det här är er stund tillsammans och ni gör det som passar just er bäst. Rörelserna är enkla men effektiva och lätta att ta med sig hem till vardagen. Vi fokuserar på mjuka rörelser som slappnar av framför allt rygg, höfter, axlar och nacke. Samtidigt stärker vi bäckenbotten, förbättrar hållning och hittar vårat djupa andetag. Andningen hjälper oss att slappna av och landa i både kropp och sinne. Ditt barn bör vara under ett års ålder, men du avgör själv hur rörligt ditt barn kan vara för att det ska kännas bra för er. Din bebis favoritfilt och kanske någon leksak att pyssla med under tiden kan vara mysigt att ha med.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Agnetha
Torsdagar 9.30 - 10.30
6 tillfällen per kurs, den första kursen startar vecka 6 och den andra vecka 14
Kostnad: 850kr
Bokningsregler

BOKA HÄRRehab för mammor

ALLA mammor


Den här kortkursen på 8 tillfällen riktar sig till dig som upplever att du efter din/dina graviditeter inte riktigt har hittat tillbaka till kroppen igen. Det spelar ingen roll om det var 3 månader eller 20 år sedan du födde barn då rehabträningen är individanpassad. Problem efter graviditet och förlossning kan till exempel vara urinläckage, smärta i bäckenet, framfall, ländryggssmärta, ont i nacken och käken, magmuskeldelning och höftproblem.

Kursen leds av Frida som är specialiserad inom rörelseträning under och efter graviditet (pregnancy and post-partum corrective exercise specialist). Hon är också yogalärare med vidareutbildning inom trauma. Frida har själv opererats två gånger för sin förlossningsskada och har stor empati och förståelse för hur besvär efter en förlossning kan komma att påverka kvinnans kropp och mående. Frida fick rådet av vården att prova knipträning, men det förvärrade endast hennes symptom. Hon sökte sig därför utanför Sverige och hittade ett amerikanskt fysioterapiprogram som har gjort henne återställd. Hon har utbildat sig via det programmet för att kunna hjälpa andra som har besvär efter graviditet och förlossning.

I den här kursen arbetar vi med holistisk rehab, vilket innebär att vi både kommer att jobba med kroppen och dess muskler men även med att lugna nervsystemet och känna trygghet igen. Om du är stressad kommer kroppen nämligen inte att svara lika bra på behandlingen.

Du kommer att få personlig träning i liten grupp med max 6 deltagare. Detta för att skapa en trygghet i gruppen och för att Frida ska kunna ge individanpassad träning och hjälpa dig på bästa sätt. Innan kursstart kommer Frida att ha ett telefonsamtal på 20 minuter med dig för att höra om dina besvär och bedöma om hon kan hjälpa dig eller om hon ska hänvisa dig vidare. Mellan tillfällena kommer du att få övningar e-postade till dig som du kan fortsätta att träna på hemma. För att allt fokus ska ligga på Dig och din rehab så ombeds du att lämna bebis/barn hemma.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Frida
NYINSATT...
Fredag 15.00 - 16.20
8 Tillfällen, UDDA veckor, start v.5
Kostnad: 3500 kr

FULLBOKAD...
Fredag 17.00 - 18.20
8 Tillfällen, UDDA veckor, start v.5
Kostnad: 3500 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Sama-yoga

Hjärtöppnande, inkännande yoga med chanting, rotad i yogans värderingar.


En tillåtande yogaform som leds intuitiv från hjärtat, med värme och omtanke. Så varje klass är unik, vissa kan vara väldigt mjuka och meditativa medan andra kan vara mer lekfulla och bjuda in till utmaning. Alltid med en ödmjukhet där du utgår från ditt unika du. Grunden är Hathayoga men kan också vara influerad av Kundaliniyoga, Qigong och enkla mjuka flöden, tillsammans med närvaro, meditation, hjärtöppnande chanting/mantra sång och andningsövningar, Pranayama. En stor del av Samayogan är att den bjuder in till ett förhållningssätt och en stabilitet att möta inre och yttre förändringar ifrån en plats av acceptans, tillit och kärleksfullhet, och inte minst självacceptans och självkärlek. Vilket leder till en djup avslappning fysiskt, mentalt och emotionellt.
Kort film om Sama-yoga.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Idha
Fredag 15.00 - 16.20
6 tillfällen med start vecka 4
Kostnad: 950 kr

BOKA HÄR


Terapeutisk yoga

För att bygga upp och behålla vitalitet


Den här klassen är en god mix av kundaliniyogans mjuka rörelser och yinyogan som sträcker ut det stela. Stort fokus på leder och att mjuka upp längs ryggraden. Intentionen med klassen är att alla ska kunna delta, har du besvär och behöver extra stöd är denna klassen för dig. Behöver du både uppmjukande och utsträckande och är skadefri, denna klassen är för dig med. Anpassningar sker åt båda hållen. Faktum är att väldigt flexibla människor ofta är överrörliga och behöver hjälp med att hålla tillbaka i positioner.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Jenny
Onsdag 11.30 - 12.30
16 tillfällen
Kostnad: Dagtid - 2150 kr

BOKA HÄR

Vinyasa

Vinyasa - Flow


Vinyasa betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Ofta utgår man från solhälsningarna och bygger vidare därifrån. Poweryoga kan exempelvis ses som en typ av vinyasayoga.  Vinyasayoga är en yogaform för dig som vill ha en omväxlande och fysiskt utmanande klass med lite lekfullhet. Den passar bra för att få igång värme och energi i kroppen samt både stretcha och stärka musklerna.
Här kan även du som är nybörjare vara med, men det är en fördel om du har viss yogavana.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Frida - 2019 & Anna - 2020
Onsdag 19.00 - 20.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Yinyoga Spiral

Mjukar upp stela muskler och leder.


Dessa klasser är en kombination av klassisk yinyoga och mjuka rörelser från QIGong och Kundaliniyoga.
Fascia behöver rörelse för att hållas mjuk och smidig. Leder och ligament behöver en smidig faschia för att kunna belastas rätt under yinpositionerna. Leder behöver i sin tur rörelse för att smörjas upp. Kroppen blir varm av rörelserna men musklerna behålls ouppvärmda, detta för att ge dig bästa möjligheten att slappna av och arbeta med stela områden. Yinpositionerna hålls under en längre stund och du kommer få öva dig i att medvetet känna av kropp och sinne, mindfulness. Du som tidigare deltagit kommer känna igen det mesta och med tillägget av mjuka, runda rörelser kommer du få ut det allra mesta av din yinyoga. Vänd dig inåt, slappna av och se om du kan möta både dig själv och omvärlden på ett mjukt sätt under dessa stunder. Dessa klasser passar alla nivåer och positionerna kan enkelt justeras för att passa just dig. Yinyoga Spiral kompletterar annan fysisk aktivitet som t.ex. löpning och styrketräning perfekt. Yinyogan passar alla kroppar, särskilt dem som är stela och orörliga, det finns nästan ingen ursäkt för att inte delta, stel är den sista av dem.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
Måndag 19.00 - 20.20 Yin Spiral
Onsdag 17.00 - 18.20 Yin Spiral
Söndag 17.00 - 18.20 Yin Spiral
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Yinyoga Klassisk

vilsam och utmanande i det stilla.


Yinyoga är en enkel yogaform som de flesta kan delta i. Under klassen får du sitta eller ligga i en serie positioner som hjälper kroppen att släppa på spänningar i bindväv / fascia som är den vävnad som upplevd stelhet sitter i. Klassen är lugn och du kan alltid välja att backa tillbaka för att vila i valfri position. Du kommer få använda olika Props - hjälpmedel som kuddar, filtar, bolster och klossar för att på ett vilsamt sätt kunna stanna i utmanande positioner. Den här yogaformen är perfekt för ALLA som har möjlighet att delta i träning på golvet, det ger väldigt bra effekt oavsett om du tränar annat intensivt eller bara går på en klass yinyoga i veckan.
Arbetet med fascia stöttar kroppens transporter av näringsämnen och hjälper det lymfatiska- och immuns systemet att städa upp från virus, bakterier och annat som inte ska vara i kroppen.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Marianne
Tisdag 11.30 - 12.30
16 tillfällen
Kostnad: 2150 kr

Söndag 9.30 - 10.50
10 tillfällen, start vecka 5
Kostnad: 1500 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Yoga Flow

Från stel till smidig


Yoga Flow är en fysisk yogaform där du stärker hela dig - det fysiska, mentala och känslomässiga. Klasserna innehåller flödande, kreativa sekvenser där du förmodligen blir varm och kanske även får träningsvärk, men också lugnare yininspirerade flöden, andningsövningar och avslappning. Klasserna vävs samman till en helhet med hjälp av en tydlig intention som återfinns i såväl musik som fysiska positioner och mentalt eller filosofiskt tema. Klasserna är tillgängliga för alla eftersom alla fysiska positioner anpassas till deltagarnas förutsättningar, men du behöver vara inställd på att bli varm och kanske få upp pulsen.  andra.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Malin
Torsdag 19.00 - 20.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Be Woman

En transformerande och närande inre resa


I denna kurs ges du möjlighet till att utforska frigörelsen av att bara vara ditt autentiska, äkta jag, tillsammans med andra som också vill känna sig levande med allt vad livet har att ge. Att möta dig själv i både ditt mörker och ljus, i din styrka och dina rädslor. Att få öva dig i att vara i kontakt med dig själv i mötet med andra. Känna dig trygg i dig själv och möta dig själv och stunden för vad det är, i självacceptans, självkärlek och med nyfikenhet. Viljan och längtan att växa, och på resan se mer och mer att du redan är allt du längtar efter. Att känna mer och mer tillit till livet och det som sker. 

Följ med oss på denna transformerande inre resa där vi får spegla oss i varandra för mer självinsikt och medvetenhet. Varje träff utforskar vi olika teman, kvalitéer i livet och aspekter av oss själva. Vi använder oss av kraftfulla övningar som enquieries, insiktsfulla frågor, meditation, ceremonier, delande och lyssnande. I denna grupp kvinnor skapar vi ett space där du kan känna dig accepterad för den du är, utan att bli dömd, där vi lyfter och inspirerar varandra, då kan du känna dig trygg, slappna av och vara i din kraft, i din sårbarhet och blomstra! Denna termin är gruppen sluten för att kunna gå djupare och stödja dig ännu mer i det du är i.
Du kommer få utforska enligt olika teman, till exempel relationen till dig själv, eventuell partner, föräldrar.
Fysisk utmaning: LÄTT

6 tillfällen - sluten grupp med start vecka 4

Lärare: Idha
Fredag 17.00 - 19.00 6 Tillfällen, JÄMNA veckor.
Kostnad: 1760 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR