PRESENTATION AV KURSER
På Lilla Yogastudion bokar du en eller flera kurser som du vill delta i genom att klicka antingen på schemat eller under beskrivningen nedan. Att boka en kurs innebär att du sätts upp på det antal tillfällen som kursen innebär i vårt bokningssystem Timecenter. Tillfällena ser du förs dagarna innan kursstart. Om du inte kan närvara behöver du av- eller omboka dessa senast 4 timmar innan klassen startar. Därefter anses du som deltagande. För att lättare kunna hålla koll på dina tillfällen får du vid första tillfället ett klippkort som du ska ha med varje gång, oavsett om du går på ordinarie eller ersättande. Du har ansvar för ditt kort, det ersätt mot en avgift på 50 kr kontant på plats. När du bokar en terminskurs gäller det just för den terminen du bokat, du kan alltså inte ta igen missade tillfällen en annan termin, eller på Lilla Yogastudions workshops, föreläsningar eller Klinikens utbud.

Var noga med att läsa bokningsregler!

När du bokar din kurs kommer du få en kopia direkt till din mail, leta i spamfiltret om du inte ser det mailet. Ta kontakt med oss om du inte fått. Vi kommer bekräfta platser löpande. Tänk på att meddela om du ska betala via Actiway eller Wellnet, du ansvarar då för att betala din kurs via dessa portaler inom 14 dagar. Om du inte anger någon av dessa skickas en faktura som ska betalas inom 14 dagar. Ändring av betalsätt debiteras med 250kr. Din plats är garanterad först när den är betald. Vi ber att du uppmärksammar att vi inte gör återbetalning av friskvård, i samråd med skatteverket.
Vi förbehåller oss rätten att hänvisa inställd klass till övriga på terminsschemat.
Ändringar i schema kan komma att ske.

Kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.
Läs Bokningsregler


Boka Drop In


AshtangaAshtanga är en yogatradition med gamla anor som spridit sig över världen. Den har förändrats och idag kan du träna olika varianter, beroende på vad som passar dig. Under det senaste året har Jenny studerat med Anna Bjärkvik som arbetar tillsammans med Manju Jois och de förmedlar att praktiken ska vara fri och efter ditt behov. Alla positioner går att variera på flera sätt för att alla ska klara av klassen, det passar Jennys önskan att yogan alltid ska kunna appliceras terapeutiskt.
Denna kursen börjar från scratch och tillsammans övar vi oss i medveten närvaro medan vi stärker våra kroppar med solhälsningar och den stående serien. Klasserna kommer vara lekfulla och aldrig någonsin med krav på att klara av. Målet med Ashtangan är att lägga till mer Yang -värme och energi till din yogapraktik.
Det vore kul om du vill vara med.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
Måndag 17.15 - 18.35
Onsdag 17.15 - 18.35
12 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

Bokningsregler

BOKA HÄR

Fibroyoga

Alla nivåer


Lever du med smärta och vill lätta din smärta?
Har du blivit rekommenderad lågintensiv träning?

Då erbjuder jag, Elin en kurs i lågintensiv/fibroyoga-lätta din smärta. Genom olika strategier som acceptans, pacing, medveten närvaro (mindfulness), självmedkänsla (compassion), kommer jag med hjälp av basal kroppskännedom, yoga och enkel styrketräning med band lotsa er igenom övningar. Jag kallar det fibroyoga, kursen ska hjälpa dig att hitta dina övningar, din hållning, andning och styrka så att smärtan blir lättare att bära i vardagen genom att vara snäll mot dig själv och din kropp.
Tre pass med olika tema som riktar sig till alla med långvariga smärttillstånd. Alla kan vara med, det finns varianter på alla övningar och fungerar även på stol. Alla rör sig efter sin förmåga, alla har rätt till rörelse.

Varje pass har olika fokus och avslutas med vila.
Pass 1: Kroppskännedom och hållning.
Pass 2: Medveten närvaro och andning.
Pass 3: Självmedkänsla och styrka.

Exempel på övningar www.instagram.com/fibroyoga
Utmaning: LÄTT

Lärare: Elin
Tisdag 11.30 - 12.30
12 tillfällen
Kostnad: 2150 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Hatha Sattva

Alla nivåer


Hatha är sanskrit, Ha betyder sol och Tha betyder måne, och är den yogaform som nästan all annan yoga härstammar från. För att uppnå balans mellan kropp och sinne består varje klass av andningsövningar, rörelse, stillhet och meditation. Vi yogar oss igenom varje position, sk asana, lugnt och metodiskt. Klassen är fysisk men vi har inte bråttom någonstans utan fokus ligger på att hitta in i och bli bekant med varje enskild asana.

Vi kommer gå genom ett antal moment som ...
* Asana: olika positioner som du står, sitter eller ligger i för att stärka upp din kropp.
* Prayanama: övningar för att reglera andningen så att ett fysiskt och mentalt välbefinnande uppnås.
*Mudras: olika handpositioner för att skapa eneriskiftningar i den fysiska, mentala och energiska kroppen.
* Mantra: Ljud (sång) för att jobba med den elektromagnetiska fältet i hjärtat.
* Kriya: en teknik eller åtgärd för att skapa en evolutionär respons.
* Meditation

Ledorden för kursen är nyfikenhet och glädje.
Utmaning: LÄTT - MEDEL

Lärare: Kristina
Söndag 17.00-18.20
12 tillfällen
Pris: 2350kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Kundalini+

Motorvägen inom yoga.


I denna yogaformen kan alla delta, efter sin egen förutsättning. Vid svårare positioner ges alltid alternativ. Passen består av ställningar, vila och meditation. Positionerna är både dynamiska och statiska och hålls ungefär 3 minuter och mellan varje position kort vila och fokuserad andning, Hos oss kommer kundaliniklasserna ha ett fokus på att stärka din inre styrka. Vissa klasser och meditationer kommer repeteras över terminen. Det ger dig möjligheten att se hur det utvecklas för dig. Efter klassen finns det tid för att samtala om vad du upplever.
För att kundaliniyogan är så omfattande kallas den ibland yogans motorväg.
Utmaning: MEDEL - INTENSIV

Lärare: Jenny
Onsdag 19.00 - 20.20
12 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Medicinsk yoga

Mjuk och enkel yoga


Behöver du röra på dig men har svårt att hitta en träningsform som låter dig gå långsamt framåt? Då är detta en superhärlig variant av yoga. Ursprunget är kundaliniyoga och du får känna in hela spektrat av andning, rörelse, meditation och avslappning. Det här är en möjlighet för dig att känna in hur kroppen vill röra sig och vad du behöver i stunden. Du kan alltid anpassa rörelser och positioner efter just din dagsform och vad du landar bäst i. Klassen passar väldigt bra för träning under lunchen då du blir varken svettig eller trött, snarare utvilad och redo för eftermiddagen.
Utmaning: LÄTT

Måndag 11.30 - 12.30
Lärare: Elin
12 tillfällen
Kostnad: 2150kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Meditation

Välkommen på en lugn stund!


Med hjälp av meditation & avslappning kan du bl.a:
Tanka energi, sänka grundspänningen, öka fokus, medvetenhet & lugn, träna upp din känsla för avslappning & andning, förbättra koncentrationsförmågan & minnet.
Genom meditationen guidar Carolina dig att komma hem till dig själv, med olika tekniker, teman och övningar för att du ska få chansen att hitta dina bästa verktyg för att må bra. Temat och övningarna blir intuitivt anpassat efter gruppen och dagen och kan vara t.ex. visualisering, kroppsskanning, andning, cirkulation, vila, tankens kraft, självhealing, muskulär avslappning o.s.v. Allt du behöver för klassen finns på plats och du behöver inte komma ombytt. Du behöver inte kunna någonting innan, du är välkommen precis där du är. Klassen inleder med kort intro och sedan följer en stunds landning sittande eller liggande, därefter huvuddelen med dagens tema där du själv känner om du vill sitta eller ligga ned och slutligen leds du att sakta vakna upp och komma på fötter igen. I samband med klassen finns alltid en kopp värmande the.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Carolina
Torsdag 17.30 - 18.30
12 tillfällen
Kostnad: Termin 2150 kr
Bokningsregler

BOKA HÄRMorgonyoga på Hudvis

Sätt energin för dagen


Morgonklassen för dig som vill starta dagen med rörelse. Vi arbetar utifrån Ashtangans första serie. Solhälsningar och väl utvalda positioner för att hitta en progress i lagom takt.
Obs!! Klassen hålls på Hudvis, Göran Dyks gata 5.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
Tisdag 7.00 - 8.00
10 tillfällen
Kostnad: 1900 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

SöndagsLyx

Njutklassen


De här tillfällena kommer Malin, Elin och Jenny bjuda på avslappning i alla former. Lugn, vilsam yoga för att hitta känslan inåt och kunna mjuka upp medvetet. Det blir restorative yoga, yoga nidra, yoga med eteriska oljor. Vi kommer använda oss av ljud från gongar, klangskålar och klockor.
Utmaning: LUGN

Lärare: Malin; Elin & Jenny
Söndag 19.00-20.30
12 tillfällen
Kostnad: 2600 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Soft Yoga

Soft flow


Vad är soft yoga?
Soft yoga är för dig som vill röra på kroppen i ett lugnt och utforskande tempo. Mjuka rörelser genom kroppen ger den här kursen en karaktär av yinyasa - inte så stillsam som yinyoga, men inte heller så fysisk som vinyasa. Andning, meditation och avslappning ingår också, och för dig som vill smyga dig in i mer fysisk yoga men ännu inte känner dig redo för att svettas och utmanas, så är soft yoga en bra början.
Utmaning: LUGN

Lärare: Malin
Tisdag 17.15 - 18.35
12 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Yoga Flow

Från stel till smidig


Yoga Flow är en fysisk yogaform där du stärker hela dig - det fysiska, mentala och känslomässiga. Klasserna innehåller flödande, kreativa sekvenser där du förmodligen blir varm och kanske även får träningsvärk, men också lugnare yininspirerade flöden, andningsövningar och avslappning. Klasserna vävs samman till en helhet med hjälp av en tydlig intention som återfinns i såväl musik som fysiska positioner och mentalt eller filosofiskt tema. Klasserna är tillgängliga för alla eftersom alla fysiska positioner anpassas till deltagarnas förutsättningar, men du behöver vara inställd på att bli varm och kanske få upp pulsen.  andra.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Malin
Tisdag 19.00 - 20.20
12 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Yinyoga Klassisk

vilsam och utmanande i det stilla.


Yinyoga är en enkel yogaform som de flesta kan delta i. Under klassen får du sitta eller ligga i en serie positioner som hjälper kroppen att släppa på spänningar i bindväv / fascia som är den vävnad som upplevd stelhet sitter i. Klassen är lugn och du kan alltid välja att backa tillbaka för att vila i valfri position. Du kommer få använda olika Props - hjälpmedel som kuddar, filtar, bolster och klossar för att på ett vilsamt sätt kunna stanna i utmanande positioner. Den här yogaformen är perfekt för ALLA som har möjlighet att delta i träning på golvet, det ger väldigt bra effekt oavsett om du tränar annat intensivt eller bara går på en klass yinyoga i veckan.
Arbetet med fascia stöttar kroppens transporter av näringsämnen och hjälper det lymfatiska- och immuns systemet att städa upp från virus, bakterier och annat som inte ska vara i kroppen.
Utmaning: MEDEL

Torsdag 11.30 - 12.30
Söndag 9.00 - 10.20
Lärare: Marianne
12 tillfällen, start vecka 6
Kostnad: 2350 kr

Bokningsregler

BOKA HÄR

Yinyoga Spiral

Mjukar upp stela muskler och leder.


Dessa klasser är en kombination av klassisk yinyoga och mjuka rörelser från QIGong och Kundaliniyoga.
Fascia behöver rörelse för att hållas mjuk och smidig. Leder och ligament behöver en smidig faschia för att kunna belastas rätt under yinpositionerna. Leder behöver i sin tur rörelse för att smörjas upp. Kroppen blir varm av rörelserna men musklerna behålls ouppvärmda, detta för att ge dig bästa möjligheten att slappna av och arbeta med stela områden. Yinpositionerna hålls under en längre stund och du kommer få öva dig i att medvetet känna av kropp och sinne, mindfulness. Du som tidigare deltagit kommer känna igen det mesta och med tillägget av mjuka, runda rörelser kommer du få ut det allra mesta av din yinyoga. Vänd dig inåt, slappna av och se om du kan möta både dig själv och omvärlden på ett mjukt sätt under dessa stunder. Dessa klasser passar alla nivåer och positionerna kan enkelt justeras för att passa just dig. Yinyoga Spiral kompletterar annan fysisk aktivitet som t.ex. löpning och styrketräning perfekt. Yinyogan passar alla kroppar, särskilt dem som är stela och orörliga, det finns nästan ingen ursäkt för att inte delta, stel är den sista av dem.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
Måndag 19.00 - 20.20 Yin Spiral
12 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR