PRESENTATION AV KURSER
På Lilla Yogastudion bokar du en eller flera kurser som du vill delta i genom att klicka antingen på schemat eller under beskrivningen nedan. Att boka en kurs innebär att du sätts upp på det antal tillfällen kursen innehåller i vårt bokningssystem. Du kommer se dina tillfällen i samband med att terminen startar. Om du inte kan närvara har du möjlighet att av- eller omboka dessa senast 4 timmar innan klassen startar. Därefter anses du som deltagande. För att lättare kunna hålla koll på dina tillfällen får du vid första tillfället ett Terminskort som du ska ha med varje gång, oavsett om du går på ordinarie eller ersättande. Du har ansvar för ditt kort, det ersätt mot en avgift på 50 kr kontant på plats. När du bokar en terminskurs gäller det just för den terminen du bokat, du kan alltså inte ta igen missade tillfällen en annan termin, eller på Lilla Yogastudions workshops, föreläsningar eller Klinikens utbud.

Läs Bokningsregler


Boka Drop In


AshtangaAshtanga är en yogatradition med gamla anor som spridit sig över världen. Den har förändrats och idag kan du träna olika varianter, beroende på vad som passar dig. Under det senaste året har Jenny studerat med Anna Bjärkvik som arbetar tillsammans med Manju Jois och de förmedlar att praktiken ska vara fri och efter ditt behov. Alla positioner går att variera på flera sätt för att alla ska klara av klassen, det passar Jennys önskan att yogan alltid ska kunna appliceras terapeutiskt.
Denna kursen börjar från scratch och tillsammans övar vi oss i medveten närvaro medan vi stärker våra kroppar med solhälsningar och den stående serien. Klasserna kommer vara lekfulla och aldrig någonsin med krav på att klara av. Målet med Ashtangan är att lägga till mer Yang -värme och energi till din yogapraktik.
Det vore kul om du vill vara med.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
Fortsättningskurs
Måndag 17.00 - 18.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Lärare: Jenny
Tisdag 17.00 - 18.20
Nybörjare
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

Bokningsregler

BOKA HÄR

Barnyoga

från 4 år


Barnyogan ger barnen tillgång till en plats utan prestation, en plats där barnen bara får vara precis som de är.
Barnyogan bidrar till att hela barnet mår bra, både i kropp och själ. Yogans positioner behåller musklernas rörlighet och förbättrar motorik och balans. Tillsammans med andningen stärks immunförsvaret, barnen får en bättre hållning, kondition och koncentration. Yogan ger också möjlighet att slappna av, släppa stress och inre oro och ger plats för nya krafter och fokus.

Klassen genomförs på ett lekfullt sätt med hjälp av yogakompisen Katten Mjau och kreativa och magiska sagor med olika budskap. Sagorna kan till exempel handla om vänskap och självkänsla där barnen uppmuntras att känna efter hur de mår och vad de känner. Det fina med barnyoga är att det inte finns några måsten!
Yogasagor är något som passar alla åldrar, vi vill därför inte sätta någon högre gräns utan förklara att det är yoga som utgår från det lekfulla perspektivet. Alla barn behöver det lekfulla, inte alla vågar släppa loss. Barnen deltar i klassen utan sina föräldrar eller annat vuxet sällskap.
Annso kommer kanske bjuda på fika, om katten inte hinner mumsa i sig det medans du yogar.

Utmaning: LÄTT - alla ska kunna vara med

Lärare: Annso
Söndagar 15.00-16.00
10 tillfällen, start vecka 36
Kostnad: 1300 kr

Bokningsregler

BOKA HÄR


Fibroyoga

Alla nivåer


Lever du med smärta och vill lätta din smärta?
Har du blivit rekommenderad lågintensiv träning?

Då erbjuder jag, Elin en kurs i lågintensiv/fibroyoga-lätta din smärta. Genom olika strategier som acceptans, pacing, medveten närvaro (mindfulness), självmedkänsla (compassion), kommer jag med hjälp av basal kroppskännedom, yoga och enkel styrketräning med band lotsa er igenom övningar. Jag kallar det fibroyoga, kursen ska hjälpa dig att hitta dina övningar, din hållning, andning och styrka så att smärtan blir lättare att bära i vardagen genom att vara snäll mot dig själv och din kropp.
Tre pass med olika tema som riktar sig till alla med långvariga smärttillstånd. Alla kan vara med, det finns varianter på alla övningar och fungerar även på stol. Alla rör sig efter sin förmåga, alla har rätt till rörelse.

Varje pass har olika fokus och avslutas med vila.
Pass 1: Kroppskännedom och hållning.
Pass 2: Medveten närvaro och andning.
Pass 3: Självmedkänsla och styrka.

Exempel på övningar www.instagram.com/fibroyoga
Utmaning: LÄTT

Lärare: Elin
Tisdag 11.30 - 12.30
16 tillfällen
Kostnad:1200 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Hatha

Alla nivåer


Har Du aldrig yogat förut eller kanske provat men aldrig riktigt fastnat för yoga?
Vet Du inte riktigt om yoga är något för Dig?
Eller vill Du landa in och utforska var Din yoga tar Dig?
Då är den här kursen för Dig!

Hatha är sanskrit, Ha betyder sol och Tha betyder måne, och är den yogaform som nästan all annan yoga härstammar från. För att uppnå balans mellan kropp och sinne består varje klass av andningsövningar, rörelse, stillhet och meditation. Vi yogar oss igenom varje position, sk asana, lugnt och metodiskt. Klassen är fysisk men vi har inte bråttom någonstans utan fokus ligger på att hitta in i och bli bekant med varje enskild asana. Utmaningar kommer det att bjudas på. På köpet stärker du dina muskler och blir mer rörlig samt har möjligheten att landa in i dig själv.
Ledorden för kursen är nyfikenhet och glädje.
Utmaning: LÄTT - MEDEL

Lärare: Anna
Söndagar 17.00 - 18.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Kundalini+

Motorvägen inom yoga.


I denna yogaformen kan alla delta, efter sin egen förutsättning. Vid svårare positioner ges alltid alternativ. Passen består av ställningar, vila och meditation. Positionerna är både dynamiska och statiska och hålls ungefär 3 minuter och mellan varje position kort vila och fokuserad andning, Hos oss kommer kundaliniklasserna ha ett fokus på att stärka din inre styrka. Vissa klasser och meditationer kommer repeteras över terminen. Det ger dig möjligheten att se hur det utvecklas för dig. Efter klassen finns det tid för att samtala om vad du upplever.
För att kundaliniyogan är så omfattande kallas den ibland yogans motorväg.
Utmaning: MEDEL - INTENSIV

Lärare: Jenny
Tisdagar 19.00 - 20.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Medicinsk yoga

Mjuk och enkel yoga


Behöver du röra på dig men har svårt att hitta en träningsform som låter dig gå långsamt framåt? Då är detta en superhärlig variant av yoga. Ursprunget är kundaliniyoga och du får känna in hela spektrat av andning, rörelse, meditation och avslappning. Det här är en möjlighet för dig att känna in hur kroppen vill röra sig och vad du behöver i stunden. Du kan alltid anpassa rörelser och positioner efter just din dagsform och vad du landar bäst i. Klassen passar väldigt bra för träning under lunchen då du blir varken svettig eller trött, snarare utvilad och redo för eftermiddagen.
Utmaning: LÄTT

Måndag 11.30 - 12.30
Lärare: Jenny B
Onsdag 11.30 - 12.30
Lärare: Jenny
16 tillfällen
Kostnad: 2150kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Meditation

Välkommen på en lugn stund!


Med hjälp av meditation & avslappning kan du bl.a:
Tanka energi, sänka grundspänningen, öka fokus, medvetenhet & lugn, träna upp din känsla för avslappning & andning, förbättra koncentrationsförmågan & minnet.
Genom meditationen guidar Carolina dig att komma hem till dig själv, med olika tekniker, teman och övningar för att du ska få chansen att hitta dina bästa verktyg för att må bra. Temat och övningarna blir intuitivt anpassat efter gruppen och dagen och kan vara t.ex. visualisering, kroppsskanning, andning, cirkulation, vila, tankens kraft, självhealing, muskulär avslappning o.s.v. Allt du behöver för klassen finns på plats och du behöver inte komma ombytt. Du behöver inte kunna någonting innan, du är välkommen precis där du är. Klassen inleder med kort intro och sedan följer en stunds landning sittande eller liggande, därefter huvuddelen med dagens tema där du själv känner om du vill sitta eller ligga ned och slutligen leds du att sakta vakna upp och komma på fötter igen. I samband med klassen finns alltid en kopp värmande the.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Carolina
Torsdag 17.30 - 18.30
Kostnad: Termin 2150 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Mamma - Bebis

Gravid eller nybliven mamma


Väntar du barn eller är nybliven mamma och vill få en stund att landa i lugn och ro med din bebis och samtidigt ta hand om både din kropp och ditt sinne? Då är denna grupp för dig! Här är alla välkomna, helt ny inom yoga eller en van yogi. Du gör övningarna med ditt barn nära intill på en filt eller i famnen. Här är du tillsammans med din barn på dess villkor - behöver du amma, trösta eller pausa så gör du det. Det här är er stund tillsammans och ni gör det som passar just er bäst. Rörelserna är enkla men effektiva och lätta att ta med sig hem till vardagen. Vi fokuserar på mjuka rörelser som slappnar av framför allt rygg, höfter, axlar och nacke. Samtidigt stärker vi bäckenbotten, förbättrar hållning och hittar vårat djupa andetag. Andningen hjälper oss att slappna av och landa i både kropp och sinne. Ditt barn bör vara under ett års ålder, men du avgör själv hur rörligt ditt barn kan vara för att det ska kännas bra för er. Din bebis favoritfilt och kanske någon leksak att pyssla med under tiden kan vara mysigt att ha med.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Marianne
Torsdagar 13.30 - 14.30
Uppstart vecka 36, 8 tillfällen
Kostnad: 1200kr
Bokningsregler

BOKA HÄRRestorative & Nidra

Deep rest and relax


Held by bolsters, blocks and blankets, this class invites us to deep rest, support and ground through long and soft passive poses. The pass finishes with a very special Savasana. A guided yoga nidra relaxation that will take us into deep consciousness states to rest, heal and let go. This class is focused on creating an integral, wide sensation of peace and rest.A space ideal to let go off stress and tensions and enjoy the soothing effects of yoga physically, emotionally, mentally and spiritually.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Paula
Jämna fredagar 19.00 - 21.00
8 tillfällen
Kostnad: 2150 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

VinyasaVinyasa är en dynamisk yogaform där man väver samman andning med olika positioner i ett mjukt och följsamt flöde. Du kommer att få jobba med hela din kropp och därmed bli märkbart starkare. Alla yogaformer är sprungna ur den klassiska Hatha-yogan. Hatha är Sanskrit där Ha betyder sol och Tha betyder måne, Hathayogan kan därmed ses som en balans mellan sol och måne, lugn och rörelse, helt enkelt en balans mellan livets motsatser. Genom att regelbundet praktisera yoga kan man genom att röra kroppen finna lugn i sinnet och därmed balansera sina energier. I Vinyasa kommer vi främst att arbeta i ett flöde mellan olika klassiska yogapositioner, både stående, sittande och liggande, men vi kommer också att utföra statiska positioner där fokus ligger på att bygga upp en styrka och smidighet i kroppen samtidigt som vi också tränar upp en mental styrka och ett fokus. Genom att samtidigt träna kropp och sinne kommer du lättare kunna hitta den där viktiga balansen mellan kropp, själ och sinne. Strävan är att du ska gå från varje klass och känna att du fyllt på dina energi- och glädjeförråd!
Vinyasa är en klass som alla kan gå på oavsett yogavana, det erbjuds alltid alternativ på positioner så att alla ska känna att klassen är meningsfull och vi yogar alltid utan tankar på prestation.
Alla klasser avslutas med en kortare meditation och andningsövning.
Utmaning: MEDEL - INTENSIV

Lärare: Jenny B
Onsdagar 19.00 - 20.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Vinyasa & RestVinyasa betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Ofta utgår man från solhälsningarna och bygger vidare därifrån. Poweryoga kan exempelvis ses som en typ av vinyasayoga.  Vinyasayoga är en yogaform för dig som vill ha en omväxlande och fysiskt utmanande klass med lite lekfullhet. Den passar bra för att få igång värme och energi i kroppen samt både stretcha och stärka musklerna. Klassen avslutas med extra lång avslappning med restorative yoga.
Här kan även du som är nybörjare vara med, men det är en fördel om du har viss yogavana.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Paula
Fredag 17.00 - 18.30
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR

Yinyoga Spiral

Mjukar upp stela muskler och leder.


Dessa klasser är en kombination av klassisk yinyoga och mjuka rörelser från QIGong och Kundaliniyoga.
Fascia behöver rörelse för att hållas mjuk och smidig. Leder och ligament behöver en smidig faschia för att kunna belastas rätt under yinpositionerna. Leder behöver i sin tur rörelse för att smörjas upp. Kroppen blir varm av rörelserna men musklerna behålls ouppvärmda, detta för att ge dig bästa möjligheten att slappna av och arbeta med stela områden. Yinpositionerna hålls under en längre stund och du kommer få öva dig i att medvetet känna av kropp och sinne, mindfulness. Du som tidigare deltagit kommer känna igen det mesta och med tillägget av mjuka, runda rörelser kommer du få ut det allra mesta av din yinyoga. Vänd dig inåt, slappna av och se om du kan möta både dig själv och omvärlden på ett mjukt sätt under dessa stunder. Dessa klasser passar alla nivåer och positionerna kan enkelt justeras för att passa just dig. Yinyoga Spiral kompletterar annan fysisk aktivitet som t.ex. löpning och styrketräning perfekt. Yinyogan passar alla kroppar, särskilt dem som är stela och orörliga, det finns nästan ingen ursäkt för att inte delta, stel är den sista av dem.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
Måndag 19.00 - 20.20 Yin Spiral
Onsdag 17.00 - 18.20 Yin Spiral
Söndag 17.00 - 18.20 Yin Spiral
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR


Yinyoga Klassisk

vilsam och utmanande i det stilla.


Yinyoga är en enkel yogaform som de flesta kan delta i. Under klassen får du sitta eller ligga i en serie positioner som hjälper kroppen att släppa på spänningar i bindväv / fascia som är den vävnad som upplevd stelhet sitter i. Klassen är lugn och du kan alltid välja att backa tillbaka för att vila i valfri position. Du kommer få använda olika Props - hjälpmedel som kuddar, filtar, bolster och klossar för att på ett vilsamt sätt kunna stanna i utmanande positioner. Den här yogaformen är perfekt för ALLA som har möjlighet att delta i träning på golvet, det ger väldigt bra effekt oavsett om du tränar annat intensivt eller bara går på en klass yinyoga i veckan.
Arbetet med fascia stöttar kroppens transporter av näringsämnen och hjälper det lymfatiska- och immuns systemet att städa upp från virus, bakterier och annat som inte ska vara i kroppen.
Utmaning: MEDEL

Tisdag 11.30 - 12.30
Lärare: Marianne
16 tillfällen
Kostnad: 2150 kr

Söndag 9.30 - 10.50
Lärare: Marianne
12 tillfällen, start vecka 34
Kostnad: 2100 kr

Bokningsregler

BOKA HÄR

Yoga Flow

Från stel till smidig


Yoga Flow är en fysisk yogaform där du stärker hela dig - det fysiska, mentala och känslomässiga. Klasserna innehåller flödande, kreativa sekvenser där du förmodligen blir varm och kanske även får träningsvärk, men också lugnare yininspirerade flöden, andningsövningar och avslappning. Klasserna vävs samman till en helhet med hjälp av en tydlig intention som återfinns i såväl musik som fysiska positioner och mentalt eller filosofiskt tema. Klasserna är tillgängliga för alla eftersom alla fysiska positioner anpassas till deltagarnas förutsättningar, men du behöver vara inställd på att bli varm och kanske få upp pulsen.  andra.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Malin
Torsdag 19.00 - 20.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr
Bokningsregler

BOKA HÄR