KURSER 2019


Här hittar du våra kurser beskrivna med ord, vilket inte alltid är det enklaste. Det vi alla brinner för, är att ge dig möjligheten till mer balans i livet och hitta ditt sätt att göra det på. Vi ger förslag, du sorterar ut det som resonerar med dig. Alla klasser välkomnar nybörjare som erfarna, vi är måna om att ge alternativ för varje övning. Det handlar inte om att prestera utan om att öva, känna efter och hitta balansen precis där du är idag.


Välkommen!


YINYOGA SPIRAL

vilsam och utmanande

Dessa klasser är en kombination av klassisk yinyoga och mjuka rörelser från QIGong.
Fascia behöver rörelse för att hållas mjuk och smidig. Lleder och ligament behöver en smidig
faschia för att kunna belastas rätt under yinpositionerna. Leder behöver i sin tur rörelse för att smörjas upp.
Kroppen blir varm av rörelserna men musklerna behålls ouppvärmda, detta för att ge dig bästa möjligheten
att slappna av och arbeta med stela områden.
Yinpositionerna hålls under en längre stund och du kommer få öva dig i att medvetet känna av kropp och sinne, mindfulness. Du som tidigare deltagit kommer känna igen det mesta och med tillägget av mjuka, runda rörelser kommer du få ut det allra mesta av din yinyoga. Vänd dig inåt, slappna av och se om du kan möta både dig själv
och omvärlden på ett mjukt sätt under dessa stunder. Dessa klasser passar alla nivåer och positionerna kan enkelt justeras för att passa just dig. Yinyoga Spiral kompletterar annan fysisk aktivitet som t.ex. löpning och styrketräning perfekt. Yinyogan passar alla kroppar, särskilt dem som är stela och orörliga, det finns nästan ingen ursäkt för att inte delta, stel är den sista av dem.

Lärare: Jenny
Kostnad: 2350 kr


YIN - YANG

Från stel till smidig

Den här klassen leds av Malin. Tanken med Yin - Yang är att du ska få en komplett upplevelse för kropp och själ, både lugn och mer fart och styrka. För att kunna hänga med i härliga flödande pass där du känner dig stark, fokuserad och med bra balans behövs den helheten. Malin arbetar med en modern yogaform som kallas Global yoga som är framtagen för att passa den moderna människans liv och rörelsemönster. Kom och upplev, orden kan ändå inte helt förmedla hela nyttan.

Lärare: Malin
Kostnad: 2350 kr


Meditation

Välkommen på en lugn stund!

Med hjälp av meditation & avslappning kan du bl.a:
Tanka energi, sänka grundspänningen, öka fokus, medvetenhet & lugn, träna upp din känsla för avslappning & andning, förbättra koncentrationsförmågan & minnet.
Meditation är ett utmärkt verktyg för att kunna hantera din vardag!
Olika teman varje gång, såsom andningsteknik, stärk din självkänsla, få bättre sömn, gå ned i varv, släpp taget, mental avslappning, muskulär avslappning och ännu fler tekniker. Allt du behöver för klassen finns på plats och du behöver inte komma ombytt. I samband med klassen finns alltid en kopp värmande the.
Lärare: Carolina
Kostnad: 1200 kr


Be Woman

En transformerande och närande inre resa

I denna kurs ges du möjlighet till att utforska frigörelsen av att bara vara ditt autentiska, äkta jag, tillsammans med andra som också vill känna sig levande med allt vad livet har att ge. Att möta dig själv i både ditt mörker och ljus, i din styrka och dina rädslor. Att få öva dig i att vara i kontakt med dig själv i mötet med andra. Känna dig trygg i dig själv och möta dig själv och stunden för vad det är, i självacceptans, självkärlek och med nyfikenhet. Viljan och längtan att växa, och på resan se mer och mer att du redan är allt du längtar efter. Att känna mer och mer tillit till livet och det som sker.

Följ med oss på denna transformerande inre resa där vi får spegla oss i varandra för mer självinsikt och medvetenhet. Varje träff utforskar vi olika teman, kvalitéer i livet och aspekter av oss själva. Vi använder oss av kraftfulla övningar som enquieries, insiktsfulla frågor, meditation, ceremonier, delande och lyssnande. I denna grupp kvinnor skapar vi ett space där du kan känna dig accepterad för den du är, utan att bli dömd, där vi lyfter och inspirerar varandra, då kan du känna dig trygg, slappna av och vara i din kraft, i din sårbarhet och blomstra! Denna termin är gruppen sluten för att kunna gå djupare och stödja dig ännu mer i det du är i. Jag kommer att erbjuda fristående workshops/retreat som även är öppen för dig som är nyfiken men inte kan vara med ojämna veckor denna termin.


Exempel på teman att utforska:
Vad är det att följa ditt hjärta?
Från dömande till empatiskt lyssnande med nonviolent communication
Firande av dig själv och livet, en riktigt boost
Healing av relationen till din mor
Voicedialog ett verktyg för självkännedom om våra inre delpersonligheter
Avundsjuka och jämförelser som en guide till din längtan och mer av dig
Relationer, den högsta formen av yoga

8 tillfällen, udda veckor med start v. 3
Lärare: Idha
Kostnad: 1760 kr


Be Human - Stressmottagning

hitta balansen i vem du är och hur du vill vara

Be Human, var människa
Vad menas med det?
Är inte det olika för varje individ som vandrar här på jorden?
Känner du dig stressad, svårt att sova, svårt att hantera balansen i livet?
Du är inbjuden att utforska hur det är att vara människa. Blir lyssnad på, lyssna på andra. Låt dig inspireras av olika verktyg för att känna efter. Mindfulness, yoga, meditation, samtal, dans och mycket mer. ALLA är välkomna och speciellt du som är nyfiken på mer av livet och alla aspekter av att vara människa.
Min önskan är att ge dig en möjlighet till en stund med utrymme för dig att bli sedd i allt du är. En möjlighet att bli mer levande, mer fri och starkare i dig själv. Att hitta din självkänsla. Syna dina skuggsidor och skitsnacket för att slippa undan den smärtan som finns bakom.
Välkommen du, som önskar delta i hela kursen och dig som vill komma på Drop In.

Lärare: Jenny
Kostnad: 2350 kr


TERAPEUTISK YOGA

För att bygga upp och behålla vitalitet

Går alldeles utmärkt att utföra på stol istället för på golvet. Du leds i långsamma dynamiska rörelser och vilsamma stilla ställningar som mjukar upp, sträcker ut och stärker inifrån. Tillsammans med långa djupa andetag skapar det lugn och avspänning. Du uppmanas att inte prestera utan att öva dig i att lyssna på kroppens signaler. Det blir en medveten vila för hjärnan och sakta kan balans återfås. Den här klassen är för dig som önskar lugnare och försiktigare yoga. Alternativ kan alltid ges, både förenklande och mer djupgående.

Lärare: Jenny Kostnad: Dagtid - 2150 kr kvällstid - 2350 kr


KUNDALINI

motorvägen inom yoga

I denna yogaformen kan alla delta, efter sin egen förutsättning. Vid svårare positioner ges alltid alternativ. Passen består av ställningar, vila och meditation. Kundaliniyogan är en gammal tradition som spreds till västvärlden under 60-talet av Yogi Bhajan. Hos oss kommer vårens kundaliniklass ha ett fokus på att stärka din inre styrka.Vissa klasser och meditationer kommer repeteras över terminen. Det ger dig möjligheten att se hur det utvecklas för dig. Efter klassen finns det tid för att samtala om vad du upplever. För att kundaliniyogan är så omfattande kallas den ibland yogans motorväg.

Lärare: Jonas & Daniel
Kostnad: 2350 kr


MJUK HATHA

strength and stability / styrka och stabilitet

Gentle hatha / Hatha mjuk) Are you searching for a way to wind down from your weekend and prepare for the week ahead?
This gentle hatha yoga class will create space in your body, mind, and spirit for welcoming Monday morning with joy and ease. Suitable for beginners and experienced yogis alike, this class uses props to adapt poses for all. Our positions will open up those areas that become especially tight in office work (such as shoulders, back, and hips) so that we can begin the week at our desks with flexibility and focus. And we’ll close with a luxurious savasana and meditation to ready ourselves for the busy week ahead. This class incorporates elements from hatha, yin, and restorative yoga to give students a mind-body-spirit boost to start their week. NB: This class will be held in English.

Letar du efter ett sätt att slappna av från helgen och förbereda sig för kommande veckan?
Detta mjuka hatha yoga pass skapar rymd i kroppen, sinnen, och själen för att välkomma måndag morgon med glädje och lätthet. Passar nybörjare och erfarna yogis, detta pass använder props (filtar, klossar, bälten, bolster) för att anpassa positionerna till alla. Våra positioner ska öppna upp kroppsdelar som bli stela genom arbete vid skrivbordet (som axlar, rygg, och höfter) för att kunna börja veckan på jobbet med flexibilitet och fokus. Klassen slutar med en lyxiga savasana och meditation för att förbereda oss för den upptagna veckan framåt. Detta pass innehåller läror från hatha, yin, och restorative yoga för att ge er en sinne-kropp-själ “boost” till början av veckan. Vänligen observera att passet hållas på engelska.
Lärare: Lauren
Kostnad: 2350kr


HÖJ DIN SJÄLVKÄNSLA

klassen som ger dig riktning
]

• Kan du säga att du älskar dig själv till 100 %?
• Följer du ditt hjärta till fullo?
• Känner du att du lever ett meningsfullt liv?
• Får du och kan du ge villkorslös kärlek?
• Lever du i nuet och uppskattar du de små sakerna i livet?
Om svaret är Nej på en eller flera av dessa frågor är ”Öka din självkänsla Nu” kursen något för dig.
Självkänsla handlar om hur du uppfattar dig själv och din kännedom om hur du är. Med en hög självkänsla kan du bekräfta dig själv att du duger som du är och att du är bekväm med både dina styrkor och svagheter utan att slå ner på dig själv. Dessutom med hög självkänsla har du lätt att följa din intuition och göra dina val utifrån dina egna behov utan att känna tveksamhet. En god självkänsla byggs upp utav inre bekräftelser, dvs. att dina känslor bekräftas. Självkänsla är som grunden till ett hus, om det är i dåligt skick finns det risk att huset rasar. Det är svårt att bygga ett tryggt liv utan en stark självkänsla.
I denna kurs kommer du bland annat få lära dig om:
• Villkorslös och villkorlig kärlek och hur det påverkar dig i livet
• Hur du bygger en bra självkänsla
• Kärlek till sig själv - grunden till en bra självkänsla
• Aktiva val för att få ökad meningsfullhet
• Medveten närvaro och varför det inte finns problem i nuet
• Olika sanningar och verkligheter och hur du med ökad acceptans kan stärka din självkänsla
• Känna på att bli coachad och coacha andra

Lärare: Emma
Kostnad: 1950 kr


Ashtanga

för newbies


Ashtanga är en yogatradition med gamla anor som spridit sig över världen. Den har förändrats och idag kan du träna olika varianter, beroende på vad som passar dig. Under det senaste året har jag studerat med Anna Bjärkvik som arbetar tillsammans med Manju Jois och de förmedlar att praktiken ska vara fri och efter ditt behov. Alla positioner går att variera på flera sätt för att alla ska klara av klassen, det passar mig och min önskan att yogan alltid ska kunna appliceras terapeutiskt. Denna kursen börjar från scratch och tillsammans övar vi oss i medveten närvaro medan vi stärker våra kroppar med solhälsningar och den stående serien. Klasserna kommer vara lekfulla och aldrig någonsin med krav på att klara av. Mitt mål med Ashtangan är att lägga till Yang -värme och energi till min yogapraktik. Det vore kul om du vill vara med.
Lärare: Jenny
Kostnad: 2350 kr