KURSER 2019
Här hittar du våra kurser beskrivna med ord, vilket inte alltid är det enklaste. Det vi alla brinner för, är att ge dig möjligheten till mer balans i livet och hitta ditt sätt att göra det på. Vi ger förslag, du sorterar ut det som resonerar med dig. Alla klasser välkomnar nybörjare som erfarna, vi är måna om att ge alternativ för varje övning. Det handlar inte om att prestera utan om att öva, känna efter och hitta balansen precis där du är idag.


YINYOGA SPIRAL

vilsam och utmanande i det stilla

Dessa klasser är en kombination av klassisk yinyoga och mjuka rörelser från QIGong.
Fascia behöver rörelse för att hållas mjuk och smidig. Lleder och ligament behöver en smidig faschia för att kunna belastas rätt under yinpositionerna. Leder behöver i sin tur rörelse för att smörjas upp. Kroppen blir varm av rörelserna men musklerna behålls ouppvärmda, detta för att ge dig bästa möjligheten att slappna av och arbeta med stela områden. Yinpositionerna hålls under en längre stund och du kommer få öva dig i att medvetet känna av kropp och sinne, mindfulness. Du som tidigare deltagit kommer känna igen det mesta och med tillägget av mjuka, runda rörelser kommer du få ut det allra mesta av din yinyoga. Vänd dig inåt, slappna av och se om du kan möta både dig själv och omvärlden på ett mjukt sätt under dessa stunder. Dessa klasser passar alla nivåer och positionerna kan enkelt justeras för att passa just dig. Yinyoga Spiral kompletterar annan fysisk aktivitet som t.ex. löpning och styrketräning perfekt. Yinyogan passar alla kroppar, särskilt dem som är stela och orörliga, det finns nästan ingen ursäkt för att inte delta, stel är den sista av dem.

Lärare: Jenny
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

Yoga for anxiety

Workshop twice a month

Anxiety is a universal, adaptative response. Our body’s natural defense mechanism. Working as an alert system, it helps us to cope with threatening, stressful situations. As an adaptative mechanism anxiety can be a healthy and functional tool. However, the stress of daily life can interfere with our natural response, making it difficult to manage certain situations and causing us various health problems. Associated with stress, frustration, worry or depression, it can create feelings of limited control, low self-esteem, fear and defeat. Producing muscle tension and disturbances on the nervous system it can end up generating social difficulties and organic problems like digestive or sleeping disorders. Managing anxiety can really undermine us physically, mentally and psychologically. Whether you’re feeling stressed or anxious, this therapeutic workshop will empower you take control of your process. From an organic, integrative approach, we will explore different tools and yoga techniques to understand and manage anxiety as a psycho-physiological process. Through an integration of yoga asana, (alignment-based, gentle) mindfulness principles, and breath work, we will be training the body to relax and soothe the anxious mind. Slowing down, we will bring awareness to how anxiety develops as an internal process and our habitual patterns of response. Focusing on the breath, the body and the present moment we will help reduce anxious thoughts and release physical tension to develop a healthy an adaptative response. Come dedicate yourself space to learn how yoga can help you manage stress and anxiety and allow to find peace and calm in your life while joining a supportive space for education on stress management.

Teacher: Paula
In english
Start and dates: Info coming soon Price: 850

BOKA HÄR

TERAPEUTISK YOGA

För att bygga upp och behålla vitalitet

Går alldeles utmärkt att utföra på stol istället för på golvet. Du leds i långsamma dynamiska rörelser och vilsamma stilla ställningar som mjukar upp, sträcker ut och stärker inifrån. Tillsammans med långa djupa andetag skapar det lugn och avspänning. Du uppmanas att inte prestera utan att öva dig i att lyssna på kroppens signaler. Det blir en medveten vila för hjärnan och sakta kan balans återfås. Den här klassen är för dig som önskar lugnare och försiktigare yoga. Alternativ kan alltid ges, både förenklande och mer djupgående.

Lärare: Jenny
16 tillfällen
Kostnad: Dagtid - 2150 kr kvällstid - 2350 kr

BOKA HÄR

MEDIYOGA

Medicinsk Yoga

MediYoga är utformad för att passa alla. Denna kurs innehåller tre lugna, avslappnande yogapass som du sedan kan köpa på ljudfil för att göra hemma eller vart du önskar. I varje 80-minuters pass ingår ”det långa djupa andetaget”, några enkla yogaövningar, muskulär avslappning samt avslutande meditation. MediYogan jobbar med repetition och vi använder mantran under passen. Andningsteknikerna du lär dig, aktiverar ditt parasympatiska nervsystem, d.v.s. ditt ”lugn-och-ro-system”, men du lär dig även andningsövningar för att öka din energinivå i kroppen. Ett skönt pass att avsluta veckan med!

Lärare: Marie
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

YIN - YANG

Från stel till smidig

Den här klassen leds av Malin. Tanken med Yin - Yang är att du ska få en komplett upplevelse för kropp och själ, både lugn (YIN) och mer fart och styrka (YANG). För att kunna hänga med i härliga flödande pass där du känner dig stark, fokuserad och med bra balans behövs den helheten, Yin och Yang Malin arbetar med en modern yogaform som kallas Global yoga som är framtagen för att passa den moderna människans liv och rörelsemönster. Denna formen har alltså inte med Yinyoga att göra utan är en fysisk yogaform. Kom och upplev, orden kan ändå inte helt förmedla hela nyttan. Det blir roliga klasser och du kommer ha skön träningsvärk dagarna efter. Klasserna är i början av terminen enkla och du kommer få arbeta upp din styrka efter hand och så är det alltid med yoga, i din takt och efter din förmåga.

Lärare: Malin
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

MEDITATION

Välkommen på en lugn stund!

Med hjälp av meditation & avslappning kan du bl.a:
Tanka energi, sänka grundspänningen, öka fokus, medvetenhet & lugn, träna upp din känsla för avslappning & andning, förbättra koncentrationsförmågan & minnet.
Meditation är ett utmärkt verktyg för att kunna hantera din vardag!
Olika teman varje gång, såsom andningsteknik, stärk din självkänsla, få bättre sömn, gå ned i varv, släpp taget, mental avslappning, muskulär avslappning och ännu fler tekniker. Allt du behöver för klassen finns på plats och du behöver inte komma ombytt. I samband med klassen finns alltid en kopp värmande the.
8 Tillfällen, jämna veckor med start vecka 4.
Lärare: Carolina
Kostnad: Termin 1200 kr
Drop In: 165kr

BOKA HÄR

BE WOMAN

En transformerande och närande inre resa

I denna kurs ges du möjlighet till att utforska frigörelsen av att bara vara ditt autentiska, äkta jag, tillsammans med andra som också vill känna sig levande med allt vad livet har att ge. Att möta dig själv i både ditt mörker och ljus, i din styrka och dina rädslor. Att få öva dig i att vara i kontakt med dig själv i mötet med andra. Känna dig trygg i dig själv och möta dig själv och stunden för vad det är, i självacceptans, självkärlek och med nyfikenhet. Viljan och längtan att växa, och på resan se mer och mer att du redan är allt du längtar efter. Att känna mer och mer tillit till livet och det som sker.

Följ med oss på denna transformerande inre resa där vi får spegla oss i varandra för mer självinsikt och medvetenhet. Varje träff utforskar vi olika teman, kvalitéer i livet och aspekter av oss själva. Vi använder oss av kraftfulla övningar som enquieries, insiktsfulla frågor, meditation, ceremonier, delande och lyssnande. I denna grupp kvinnor skapar vi ett space där du kan känna dig accepterad för den du är, utan att bli dömd, där vi lyfter och inspirerar varandra, då kan du känna dig trygg, slappna av och vara i din kraft, i din sårbarhet och blomstra! Denna termin är gruppen sluten för att kunna gå djupare och stödja dig ännu mer i det du är i. Jag kommer att erbjuda fristående workshops/retreat som även är öppen för dig som är nyfiken men inte kan vara med ojämna veckor denna termin.


Exempel på teman att utforska:
Vad är det att följa ditt hjärta?
Från dömande till empatiskt lyssnande med nonviolent communication
Firande av dig själv och livet, en riktigt boost
Healing av relationen till din mor
Voicedialog ett verktyg för självkännedom om våra inre delpersonligheter
Avundsjuka och jämförelser som en guide till din längtan och mer av dig
Relationer, den högsta formen av yoga

8 tillfällen, udda veckor med start v. 3
Lärare: Idha
Kostnad: 1760 kr

BOKA HÄR

RESTORATIVE YOGA

hitta balansen i vem du är och hur du vill vara

Känner du dig stressad, svårt att sova, svårt att hantera balansen i livet?
Du är härmed inbjuden att utforska hur det är att vara människa. Kom och bli lyssnad på, lyssna på andra. Låt dig inspireras av olika verktyg för att känna efter och därifrån hitta nya vägar. Under situationer med stress, sömnlöshet eller andra problem är det svårt att se klart på situationen. Därför kommer det kommer vara lugna klasser och mycket vilsam yoga, avslappning för att lugna nervsystemet och få en möjlighet att känna efter ordentligt. Om du sedan känner att du vill dela vad som känns finns det möjlighet att göra det under en talande meditationsform som kallas Sharing - att dela. När du talar lyssnar alla andra, ingen kommer med goda råd eller lägger sig i vad du säger, vare sig före eller efteråt. Allt stannar i gruppen. Har du inget att dela är det lika värdefullt som om du hade. Vi behöver lära oss att hedra det som är inom oss och öva oss på att uttrycka våra behov. ALLA är välkomna och speciellt du som är nyfiken på mer av livet och alla aspekter av att vara människa. Kursen kommer innehålla klasser med Restorative yoga, Yoga Nidra, Terapeutisk Yoga, mobilitetsövningar för att känna våra leder, Shaking, skaka loss kroppen, meditationer av olika slag. Allt för att stötta dig. Du är med på dina premisser och jag som lärare ser till dina behov. Behöver du vila en hel klass så gör du det. Det viktigaste är att du dyker upp och gör oss sällskap, för du är en viktig del.

Välkommen du, som önskar delta i hela kursen och dig som vill komma på Drop In.

Lärare: Jenny
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

KUNDALINI

motorvägen inom yoga

I denna yogaformen kan alla delta, efter sin egen förutsättning. Vid svårare positioner ges alltid alternativ. Passen består av ställningar, vila och meditation. Kundaliniyogan är en gammal tradition som spreds till västvärlden under 60-talet av Yogi Bhajan. Hos oss kommer vårens kundaliniklass ha ett fokus på att stärka din inre styrka.Vissa klasser och meditationer kommer repeteras över terminen. Det ger dig möjligheten att se hur det utvecklas för dig. Efter klassen finns det tid för att samtala om vad du upplever. För att kundaliniyogan är så omfattande kallas den ibland yogans motorväg.

Lärare: Jonas & Daniel
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

MJUK HATHA

strength and stability / styrka och stabilitet

Gentle hatha / Hatha mjuk) Are you searching for a way to wind down from your weekend and prepare for the week ahead?
This gentle hatha yoga class will create space in your body, mind, and spirit for welcoming Monday morning with joy and ease. Suitable for beginners and experienced yogis alike, this class uses props to adapt poses for all. Our positions will open up those areas that become especially tight in office work (such as shoulders, back, and hips) so that we can begin the week at our desks with flexibility and focus. And we’ll close with a luxurious savasana and meditation to ready ourselves for the busy week ahead. This class incorporates elements from hatha, yin, and restorative yoga to give students a mind-body-spirit boost to start their week. NB: This class will be held in English.

Letar du efter ett sätt att slappna av från helgen och förbereda sig för kommande veckan?
Detta mjuka hatha yoga pass skapar rymd i kroppen, sinnen, och själen för att välkomma måndag morgon med glädje och lätthet. Passar nybörjare och erfarna yogis, detta pass använder props (filtar, klossar, bälten, bolster) för att anpassa positionerna till alla. Våra positioner ska öppna upp kroppsdelar som bli stela genom arbete vid skrivbordet (som axlar, rygg, och höfter) för att kunna börja veckan på jobbet med flexibilitet och fokus. Klassen slutar med en lyxiga savasana och meditation för att förbereda oss för den upptagna veckan framåt. Detta pass innehåller läror från hatha, yin, och restorative yoga för att ge er en sinne-kropp-själ “boost” till början av veckan. Vänligen observera att passet hållas på engelska.
Lärare: Lauren
16 tillfällen
Kostnad: 2350kr

BOKA HÄR

ASHTANGA

för newbies


Ashtanga är en yogatradition med gamla anor som spridit sig över världen. Den har förändrats och idag kan du träna olika varianter, beroende på vad som passar dig. Under det senaste året har jag studerat med Anna Bjärkvik som arbetar tillsammans med Manju Jois och de förmedlar att praktiken ska vara fri och efter ditt behov. Alla positioner går att variera på flera sätt för att alla ska klara av klassen, det passar mig och min önskan att yogan alltid ska kunna appliceras terapeutiskt.
Denna kursen börjar från scratch och tillsammans övar vi oss i medveten närvaro medan vi stärker våra kroppar med solhälsningar och den stående serien. Klasserna kommer vara lekfulla och aldrig någonsin med krav på att klara av. Mitt mål med Ashtangan är att lägga till Yang -värme och energi till min yogapraktik. Det vore kul om du vill vara med.
Lärare: Jenny
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR