KURSER 2019
Här hittar du våra kurser beskrivna med ord, vilket inte alltid är det enklaste. Det vi alla brinner för, är att ge dig möjligheten till mer balans i livet och hitta ditt sätt att göra det på. Vi ger förslag, du sorterar ut det som resonerar med dig. Alla klasser välkomnar nybörjare som erfarna, vi är måna om att ge alternativ för varje övning. Det handlar inte om att prestera utan om att öva, känna efter och hitta balansen precis där du är idag.


Boka Drop In


Ashtanga

fysisk yoga för newbies


Ashtanga är en yogatradition med gamla anor som spridit sig över världen. Den har förändrats och idag kan du träna olika varianter, beroende på vad som passar dig. Under det senaste året har Jenny studerat med Anna Bjärkvik som arbetar tillsammans med Manju Jois och de förmedlar att praktiken ska vara fri och efter ditt behov. Alla positioner går att variera på flera sätt för att alla ska klara av klassen, det passar Jennys önskan att yogan alltid ska kunna appliceras terapeutiskt.
Denna kursen börjar från scratch och tillsammans övar vi oss i medveten närvaro medan vi stärker våra kroppar med solhälsningar och den stående serien. Klasserna kommer vara lekfulla och aldrig någonsin med krav på att klara av. Målet med Ashtangan är att lägga till mer Yang -värme och energi till din yogapraktik.
Det vore kul om du vill vara med.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
Måndag 17.00 - 18.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

Barnyoga

7-12 år


Yoga med barn. Här kommer vi blanda rolig och lekfull yoga med lite lugnare yinyoga som stärker kroppen inuti och utanpå. Yogan hjälper barnen att hitta fokus inåt utan att det blir någon prestation. Vi arbetar i positioner tillsammans med andetaget och upplever kroppen på nya sätt inifrån och ut. Vi övar även på stillhet, meditation och mindfulness för att hitta vårat inre lugn. Yoga lindrar stress och leder på sikt till ökad koncentration och förbättrad sömn. Vi börjar varje pass inkännande och lugnt och avslutar på samma sätt för att barnen ska få ha kvar den härliga känslan i kroppen med sig hem resten av dagen.
Det kommer finnas lite gott fika varje träff. Alltid nyttigt.
Önskar du som förälder vara med kan du boka hela kursen, boka då med rabatt för 2 kurser. Du kan även boka enstaka tillfällen. Utmaning: LÄTT

Tider inom kort

Lärare: Josefin
Tider inom kort
Kostnad: 180kr/ person och tillfälle


Kundalini & Reiki

För kropp och själ


I detta pass frigör vi fysiska och mentala flöden med hjälp av kundaliniyoga, för att sedan kunna erfara de mer subtila energierna i reikin. Här får du lära dig energiövningar som att känna, se och uppleva dina egna och andras energier. Dessa övningar kan du sedan även utföra för dig själv eller med andra. Kundalini och ki (i reiki, tai chi, qigong) är egentligen bara olika ord för energi - kundalini med ursprung i Indien och sanskrit, ki från Japan och chi eller qi från Kina. I kundaliniyoga ingår förutom fysisk träning även meditation, fokusering, mental uthållighet och medvetenhet om kroppens energiflöden. Kundalini förenar sig därför mycket bra med reiki och energibalansering. Med hjälp av fysiska kundaliniövningar och ett ökat medvetande kan du aktivt ta del av och medverka i din energiuppbyggnad. I reiki fungerar kroppen på ett intrikatare sätt än vårt logiska sinne. I reikin använder vi oss av kroppens och evolutionens egna smarta sätt att regenerera sig själv. Här behöver vi inte förstå – här ligger utmaningen i att tillåta sig känna. Välkommen att upptäcka!
Fysisk utmaning: MEDEL

6 tillfällen v. 41, 42, 46, 48, 49, 50

Lärare: SANDRA
Söndag
Tid: 10.00 - 11.20 Kostnad: 950 kr

BOKA HÄR

Kundalini

Motorvägen inom yoga.


I denna yogaformen kan alla delta, efter sin egen förutsättning. Vid svårare positioner ges alltid alternativ. Passen består av ställningar, vila och meditation. Kundaliniyogan är en gammal tradition som spreds till västvärlden under 60-talet av Yogi Bhajan. Hos oss kommer vårens kundaliniklass ha ett fokus på att stärka din inre styrka.Vissa klasser och meditationer kommer repeteras över terminen. Det ger dig möjligheten att se hur det utvecklas för dig. Efter klassen finns det tid för att samtala om vad du upplever. För att kundaliniyogan är så omfattande kallas den ibland yogans motorväg.
Utmaning: MEDEL - INTENSIV

Lärare: Idha
Tisdagar 19.00 - 20.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

Medicinsk yoga

Mjuk och enkel yoga


Behöver du röra på dig men har svårt att hitta en träningsform som låter dig gå långsamt framåt? Då är detta en superhärlig variant av yoga. Ursprunget är kundaliniyoga och du får arbeta med hela spektrat, andning, rörelse, meditation och avslappning. Passar väldigt bra för träning under lunchen, du blir varken svettig eller trött, snarare utvilad och redo för eftermiddagen.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Agnetha
Torsdag 11.30 - 12.30
16 tillfällen
Kostnad: 2150kr

BOKA HÄR

Meditation

Tekniker för att hitta ditt inre lugn


Meditation är ett samlingsbegrepp för flera olika tekniker med samma syfte. Under denna kursen kommer du få testa olika sätt att utforska ditt inre och känna den avslappning som det innebär. Fokus ligger på avslappning och jag kommer även lägga till tekniker från den supersköna yogaformen Restorativ yoga. Du kommer även få testa Yoga NIdra som leder till något som kallas yogisk sömn, ett flytande tillstång mellan sovande och vaken.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Jenny
Torsdag 17.30 - 18.30 8 Tillfällen, Jämna veckor.
Kostnad: Termin 1200 kr

BOKA HÄR


Meditation

Välkommen på en lugn stund!


Med hjälp av meditation & avslappning kan du bl.a:
Tanka energi, sänka grundspänningen, öka fokus, medvetenhet & lugn, träna upp din känsla för avslappning & andning, förbättra koncentrationsförmågan & minnet.
Genom meditationen guidar Carolina dig att komma hem till dig själv, med olika tekniker, teman och övningar för att du ska få chansen att hitta dina bästa verktyg för att må bra. Temat och övningarna blir intuitivt anpassat efter gruppen och dagen och kan vara t.ex. visualisering, kroppsskanning, andning, cirkulation, vila, tankens kraft, självhealing, muskulär avslappning o.s.v. Allt du behöver för klassen finns på plats och du behöver inte komma ombytt. Du behöver inte kunna någonting innan, du är välkommen precis där du är. Klassen inleder med kort intro och sedan följer en stunds landning sittande eller liggande, därefter huvuddelen med dagens tema där du själv känner om du vill sitta eller ligga ned och slutligen leds du att sakta vakna upp och komma på fötter igen. I samband med klassen finns alltid en kopp värmande the.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Carolina
Torsdag 17.30 - 18.30 8 Tillfällen, UDDA veckor.
Kostnad: Termin 1200 kr

BOKA HÄR

Mamma - Bebis

Gravid eller nybliven mamma


Väntar du barn eller är du nybliven mamma och vill få en stund att landa i lugn och ro med din bebis och samtidigt få ta hand om både din kropp och ditt sinne? Då är denna grupp för dig! Här är alla välkomna, helt ny inom yoga eller en van yogi. Du gör övningarna med ditt barn nära intill på en filt eller i famnen om ni vill det. Här är du tillsammans med din barn på dess villkor, behöver du amma, trösta eller pausa så gör du det. Det här är er stund tillsammans och ni gör det som passar just er bäst. Rörelserna är enkla men effektiva och lätta att ta med sig hem till vardagen. Vi fokuserar på mjuka rörelser som slappnar av framför allt rygg, höfter, axlar och nacke. Samtidigt stärker vi bäckenbotten, förbättrar hållning och hittar vårat djupa andetag. Andningen hjälper oss att slappna av och landa i både kropp och sinne.
Efter klassen bjuder vi på te och det finns möjlighet att stanna och prata eller bara vila. Ditt barn bör vara under ett års ålder för att vara mer stillsam. Men du avgör själv hur rörligt ditt barn kan vara, så att du kan delta i yogan som du önskar. Kom gärna klädd i mjuka sköna kläder, resten finns hos oss. Din bebis favoritfilt och kanske någon leksak att pyssla med under tiden kan vara mysigt att ha med.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Agnetha
Torsdagar 9.30 - 10.30
16 tillfällen, går även att boka som kortkurs om 4 eller 8 tillfällen.
Kostnad: 2150kr

BOKA HÄRVinyasayoga

Vinyasa - Flow


Vinyasa betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Ofta utgår man från solhälsningarna och bygger vidare därifrån. Poweryoga kan exempelvis ses som en typ av vinyasayoga.  Vinyasayoga är en yogaform för dig som vill ha en omväxlande och fysiskt utmanande klass med lite lekfullhet. Den passar bra för att få igång värme och energi i kroppen samt både stretcha och stärka musklerna.
Här kan även du som är nybörjare vara med, men det är en fördel om du har viss yogavana.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Frida
Onsdag 19.00 - 20.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

Yinyoga Spiral Soft

För att bygga upp och behålla vitalitet


Den här klassen är en god mix av kundaliniyogans mjuka rörelser och yinyogan som sträcker ut det stela. Stort fokus på leder och att mjuka upp längs ryggraden. Intentionen med klassen är att alla ska kunna delta, har du besvär och behöver extra stöd är denna klassen för dig. Behöver du både uppmjukande och utsträckande och är skadefri, denna klassen är för dig med. Anpassningar sker åt båda hållen. Faktum är att väldigt flexibla människor ofta är överrörliga och behöver hjälp med att hålla tillbaka i positioner.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Jenny
Måndag 11.30 - 12.30
Tisdag 17.00 - 18.20
16 tillfällen
Kostnad: Dagtid - 2150 kr
kvällstid - 2350 kr

BOKA HÄR


Yinyoga Spiral

Mjukar upp stela muskler och leder.


Dessa klasser är en kombination av klassisk yinyoga och mjuka rörelser från QIGong och Kundaliniyoga.
Fascia behöver rörelse för att hållas mjuk och smidig. Leder och ligament behöver en smidig faschia för att kunna belastas rätt under yinpositionerna. Leder behöver i sin tur rörelse för att smörjas upp. Kroppen blir varm av rörelserna men musklerna behålls ouppvärmda, detta för att ge dig bästa möjligheten att slappna av och arbeta med stela områden. Yinpositionerna hålls under en längre stund och du kommer få öva dig i att medvetet känna av kropp och sinne, mindfulness. Du som tidigare deltagit kommer känna igen det mesta och med tillägget av mjuka, runda rörelser kommer du få ut det allra mesta av din yinyoga. Vänd dig inåt, slappna av och se om du kan möta både dig själv och omvärlden på ett mjukt sätt under dessa stunder. Dessa klasser passar alla nivåer och positionerna kan enkelt justeras för att passa just dig. Yinyoga Spiral kompletterar annan fysisk aktivitet som t.ex. löpning och styrketräning perfekt. Yinyogan passar alla kroppar, särskilt dem som är stela och orörliga, det finns nästan ingen ursäkt för att inte delta, stel är den sista av dem.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
Måndag 19.00 - 20.20 Yin Spiral
Tisdag 17.00 -18.20 Yin Spiral Soft
Onsdag 17.00 - 18.20 Yin Spiral
Söndag 17.00 - 18.20 Yin Spiral
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

Yinyoga Klassisk

vilsam och utmanande i det stilla.


Yinyoga är en enkel yogaform som de flesta kan delta i. Under klassen får du sitta eller ligga i en serie positioner som hjälper kroppen att släppa på spänningar i bindväv / fascia som är den vävnad som upplevd stelhet sitter i. Klassen är lugn och du kan alltid välja att backa tillbaka för att vila i valfri position. Du kommer få använda olika Props - hjälpmedel som kuddar, filtar, bolster och klossar för att på ett vilsamt sätt kunna stanna i utmanande positioner. Den här yogaformen är perfekt för ALLA som har möjlighet att delta i träning på golvet, det ger väldigt bra effekt oavsett om du tränar annat intensivt eller bara går på en klass yinyoga i veckan.
Arbetet med fascia stöttar kroppens transporter av näringsämnen och hjälper det lymfatiska- och immuns systemet att städa upp från virus, bakterier och annat som inte ska vara i kroppen.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Marianne
Tisdag 11.30 - 12.30
16 tillfällen dagtid
Kostnad: 2150 kr

BOKA HÄR


Yoga Flow

Från stel till smidig


En fysisk yogaform där du stärker hela dig - det fysiska, mentala och känslomässiga. Klasserna innehåller flödande, kreativa sekvenser där du förmodligen blir varm och kanske även får träningsvärk, men också lugnare yininspirerade flöden, andningsövningar och avslappning. Klasserna vävs samman till en helhet med hjälp av en tydlig intention som återfinns i såväl musik som fysiska positioner och mentalt eller filosofiskt tema. Klasserna är tillgängliga för alla eftersom alla fysiska positioner anpassas till deltagarnas förutsättningar, men du behöver vara inställd på att bli varm och kanske få upp pulsen.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Malin
Torsdag 19.00 - 20.20
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

Be Woman

En transformerande och närande inre resa


I denna kurs ges du möjlighet till att utforska frigörelsen av att bara vara ditt autentiska, äkta jag, tillsammans med andra som också vill känna sig levande med allt vad livet har att ge. Att möta dig själv i både ditt mörker och ljus, i din styrka och dina rädslor. Att få öva dig i att vara i kontakt med dig själv i mötet med andra. Känna dig trygg i dig själv och möta dig själv och stunden för vad det är, i självacceptans, självkärlek och med nyfikenhet. Viljan och längtan att växa, och på resan se mer och mer att du redan är allt du längtar efter. Att känna mer och mer tillit till livet och det som sker. 

Följ med oss på denna transformerande inre resa där vi får spegla oss i varandra för mer självinsikt och medvetenhet. Varje träff utforskar vi olika teman, kvalitéer i livet och aspekter av oss själva. Vi använder oss av kraftfulla övningar som enquieries, insiktsfulla frågor, meditation, ceremonier, delande och lyssnande. I denna grupp kvinnor skapar vi ett space där du kan känna dig accepterad för den du är, utan att bli dömd, där vi lyfter och inspirerar varandra, då kan du känna dig trygg, slappna av och vara i din kraft, i din sårbarhet och blomstra! Denna termin är gruppen sluten för att kunna gå djupare och stödja dig ännu mer i det du är i.
Du kommer få utforska enligt olika teman, till exempel relationen till dig själv, eventuell partner, föräldrar.
Fysisk utmaning: LÄTT

Vecka 38 Prova på för alla.
6 tillfällen - sluten grupp v. 39, 41, 43, 45, 47, 49.

Lärare: Idha
Fredag 17.00 - 19.00
Kostnad: 1760 kr

BOKA HÄR