KURSER 2019
Här hittar du våra kurser beskrivna med ord, vilket inte alltid är det enklaste. Det vi alla brinner för, är att ge dig möjligheten till mer balans i livet och hitta ditt sätt att göra det på. Vi ger förslag, du sorterar ut det som resonerar med dig. Alla klasser välkomnar nybörjare som erfarna, vi är måna om att ge alternativ för varje övning. Det handlar inte om att prestera utan om att öva, känna efter och hitta balansen precis där du är idag.


YINYOGA SPIRAL

vilsam och utmanande i det stilla.
Passar nybörjare som erfaren.

Dessa klasser är en kombination av klassisk yinyoga och mjuka rörelser från QIGong.
Fascia behöver rörelse för att hållas mjuk och smidig. Lleder och ligament behöver en smidig faschia för att kunna belastas rätt under yinpositionerna. Leder behöver i sin tur rörelse för att smörjas upp. Kroppen blir varm av rörelserna men musklerna behålls ouppvärmda, detta för att ge dig bästa möjligheten att slappna av och arbeta med stela områden. Yinpositionerna hålls under en längre stund och du kommer få öva dig i att medvetet känna av kropp och sinne, mindfulness. Du som tidigare deltagit kommer känna igen det mesta och med tillägget av mjuka, runda rörelser kommer du få ut det allra mesta av din yinyoga. Vänd dig inåt, slappna av och se om du kan möta både dig själv och omvärlden på ett mjukt sätt under dessa stunder. Dessa klasser passar alla nivåer och positionerna kan enkelt justeras för att passa just dig. Yinyoga Spiral kompletterar annan fysisk aktivitet som t.ex. löpning och styrketräning perfekt. Yinyogan passar alla kroppar, särskilt dem som är stela och orörliga, det finns nästan ingen ursäkt för att inte delta, stel är den sista av dem.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

YINYOGA KLASSISK

vilsam och utmanande i det stilla.
Passar nybörjare som erfaren.

Yinyoga är en enkel yogaform som de flesta kan delta i. Under klassen får du sitta eller ligga i en serie positioner som hjälper kroppen att släppa på spänningar i bindväv / fascia som är den vävnad som upplevd stelhet sitter i. Klassen är lugn och du kan alltid välja att backa tillbaka för att vila i valfri position. Du kommer få använda olika Props - hjälpmedel som kuddar, filtar, bolster och klossar för att på ett vilsamt sätt kunna stanna i utmanande positioner. Den här yogaformen är perfekt för ALLA, det ger väldigt bra effekt oavsett om du tränar annat intensivt eller bara går på en klass yinyoga i veckan.
Arbetet med fascia stöttar kroppens transporter av näringsämnen och hjälper det lymfatiska- och immuns systemet att städa upp från virus, bakterier och annat som inte ska vara i kroppen.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Marianne
16 tillfällen dagtid
Kostnad: 2150 kr

BOKA HÄR

TERAPEUTISK YOGA

För att bygga upp och behålla vitalitet.
Perfekt för nybörjare och erfarna med behov av lugn och försiktiga rörelser.

Går alldeles utmärkt att utföra på stol istället för på golvet. Du leds i långsamma dynamiska rörelser och vilsamma stilla ställningar som mjukar upp, sträcker ut och stärker inifrån. Tillsammans med långa djupa andetag skapar det lugn och avspänning. Du uppmanas att inte prestera utan att öva dig i att lyssna på kroppens signaler. Det blir en medveten vila för hjärnan och sakta kan balans återfås. Den här klassen är för dig som önskar lugnare och försiktigare yoga. Alternativ kan alltid ges, både förenklande och mer djupgående.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Jenny
16 tillfällen
Kostnad: Dagtid - 2150 kr kvällstid - 2350 kr

BOKA HÄR

ASHTANGA

för newbies


Ashtanga är en yogatradition med gamla anor som spridit sig över världen. Den har förändrats och idag kan du träna olika varianter, beroende på vad som passar dig. Under det senaste året har jag studerat med Anna Bjärkvik som arbetar tillsammans med Manju Jois och de förmedlar att praktiken ska vara fri och efter ditt behov. Alla positioner går att variera på flera sätt för att alla ska klara av klassen, det passar mig och min önskan att yogan alltid ska kunna appliceras terapeutiskt.
Denna kursen börjar från scratch och tillsammans övar vi oss i medveten närvaro medan vi stärker våra kroppar med solhälsningar och den stående serien. Klasserna kommer vara lekfulla och aldrig någonsin med krav på att klara av. Mitt mål med Ashtangan är att lägga till Yang -värme och energi till min yogapraktik.
Det vore kul om du vill vara med.
Utmaning: MEDEL

Lärare: Jenny
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

RESTORATIVE YOGA

hitta balansen i vem du är och hur du vill vara

Känner du dig stressad, svårt att sova, svårt att hantera balansen i livet?
Du är härmed inbjuden att utforska hur det är att vara människa. Kom och bli lyssnad på, lyssna på andra. Låt dig inspireras av olika verktyg för att känna efter och därifrån hitta nya vägar. Under situationer med stress, sömnlöshet eller andra problem är det svårt att se klart på situationen. Därför kommer det kommer vara lugna klasser och mycket vilsam yoga, avslappning för att lugna nervsystemet och få en möjlighet att känna efter ordentligt. Om du sedan känner att du vill dela vad som känns finns det möjlighet att göra det under en talande meditationsform som kallas Sharing - att dela. När du talar lyssnar alla andra, ingen kommer med goda råd eller lägger sig i vad du säger, vare sig före eller efteråt. Allt stannar i gruppen. Har du inget att dela är det lika värdefullt som om du hade. Vi behöver lära oss att hedra det som är inom oss och öva oss på att uttrycka våra behov. ALLA är välkomna och speciellt du som är nyfiken på mer av livet och alla aspekter av att vara människa. Kursen kommer innehålla klasser med Restorative yoga, Yoga Nidra, Terapeutisk Yoga, mobilitetsövningar för att känna våra leder, Shaking, skaka loss kroppen, meditationer av olika slag. Allt för att stötta dig. Du är med på dina premisser och jag som lärare ser till dina behov. Behöver du vila en hel klass så gör du det. Det viktigaste är att du dyker upp och gör oss sällskap, för du är en viktig del.
Utmaning: LÄTT

Välkommen du, som önskar delta i hela kursen och dig som vill komma på Drop In.

Lärare: Jenny
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

MAMMA - BEBIS

Välkommen tillsammans

Är du nybliven mamma och vill få en stund att landa i lugn och ro med din bebis och samtidigt få ta hand om både din kropp och ditt sinne? Då är denna grupp, mamma – baby yoga för dig! Här är alla välkomna, helt ny inom yoga eller en van yogi. Du gör övningarna med ditt barn nära intill på en filt eller i famnen om ni vill det. Här är du tillsammans med din barn på dess villkor, behöver du amma, trösta eller pausa så gör du det. Det här är er stund tillsammans och ni gör det som passar just er bäst. Rörelserna är enkla men effektiva och lätta att ta med sig hem till vardagen. Vi fokuserar på mjuka rörelser som slappnar av framför allt rygg, höfter, axlar och nacke. Samtidigt stärker vi bäckenbotten, förbättrar hållning och hittar vårat djupa andetag. Andningen hjälper oss att slappna av och landa i både kropp och sinne. Du guidas mjukt i alla övningar och passet avslutas med avslappning. Övningarna anpassar du alltid helt utifrån dig själv, din dagsform och behov. Efter klassen bjuder vi på te och det finns möjlighet att stanna och prata eller bara vila. Ditt barn bör vara under ett års ålder för att vara mer stillsam. Men du avgör själv hur rörligt ditt barn kan vara, så att du kan delta i yogan som du önskar. Kom gärna klädd i mjuka sköna kläder, resten finns hos oss. Din bebis favoritfilt och kanske någon leksak att pyssla med under tiden kan vara mysigt att ha med.
Utmaning: LÄTT

Lärare: Agnetha
6 tillfällen
Kostnad: 850kr

BOKA HÄR

MEDIYOGA

För återhämtning av kropp och sinne

MediYoga är utformad för att passa alla. Denna kurs innehåller tre lugna, avslappnande yogapass som du sedan kan köpa på ljudfil för att göra hemma eller vart du önskar. I varje 80-minuters pass ingår ”det långa djupa andetaget”, några enkla yogaövningar, muskulär avslappning samt avslutande meditation. MediYogan jobbar med repetition och vi använder mantran under passen. Andningsteknikerna du lär dig, aktiverar ditt parasympatiska nervsystem, d.v.s. ditt ”lugn-och-ro-system”, men du lär dig även andningsövningar för att öka din energinivå i kroppen. Ett skönt pass att avsluta veckan med!
Utmaning: LÄTT

Lärare: Marie
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

GLOBAL YOGA

Från stel till smidig

GlobalYoga är en fysisk yogaform med tydliga mentala intentioner, utvecklad för 2000-talets stillasittande människa som ofta spenderar mycket tid uppe i sitt huvud. Här blandas det bästa av traditioner från öst och väst och integreras i en balans mellan precision och flöde. Genom att ta hand om och stärka vår fysiska kropp får vi också lättare tillgång till vår inre kärna och kan därigenom skapa en helhet där kropp och själ är i balans. Klasserna innehåller kreativa flödande sekvenser men också meditation, avslappning och inslag av yin. De fysiska delarna är sällan mer än 40min av klassen, och alla delar anpassas efter deltagarna. Vartefter du bygger upp din styrka under terminen kommer du också ges möjlighet till mer avancerade alternativ, i just din takt och efter din förmåga.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Malin
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

MEDITATION

Välkommen på en lugn stund!

Med hjälp av meditation & avslappning kan du bl.a:
Tanka energi, sänka grundspänningen, öka fokus, medvetenhet & lugn, träna upp din känsla för avslappning & andning, förbättra koncentrationsförmågan & minnet.
Genom meditationen guidar Carolina dig att komma hem till dig själv, med olika tekniker, teman och övningar för att du ska få chansen att hitta dina bästa verktyg för att må bra. Temat och övningarna blir intuitivt anpassat efter gruppen och dagen och kan vara t.ex. visualisering, kroppsskanning, andning, cirkulation, vila, tankens kraft, självhealing, muskulär avslappning o.s.v. Allt du behöver för klassen finns på plats och du behöver inte komma ombytt. Du behöver inte kunna någonting innan, du är välkommen precis där du är. Klassen inleder med kort intro och sedan följer en stunds landning sittande eller liggande, därefter huvuddelen med dagens tema där du själv känner om du vill sitta eller ligga ned och slutligen leds du att sakta vakna upp och komma på fötter igen. I samband med klassen finns alltid en kopp värmande the.
Utmaning: LÄTT

8 Tillfällen, jämna veckor. Hösten 2019 kommer klasserna hållas UDDA veckor.
Lärare: Carolina
Kostnad: Termin 1200 kr
Drop In: 180kr

BOKA HÄR

BE WOMAN

En transformerande och närande inre resa

I denna kurs ges du möjlighet till att utforska frigörelsen av att bara vara ditt autentiska, äkta jag, tillsammans med andra som också vill känna sig levande med allt vad livet har att ge. Att möta dig själv i både ditt mörker och ljus, i din styrka och dina rädslor. Att få öva dig i att vara i kontakt med dig själv i mötet med andra. Känna dig trygg i dig själv och möta dig själv och stunden för vad det är, i självacceptans, självkärlek och med nyfikenhet. Viljan och längtan att växa, och på resan se mer och mer att du redan är allt du längtar efter. Att känna mer och mer tillit till livet och det som sker.

Följ med oss på denna transformerande inre resa där vi får spegla oss i varandra för mer självinsikt och medvetenhet. Varje träff utforskar vi olika teman, kvalitéer i livet och aspekter av oss själva. Vi använder oss av kraftfulla övningar som enquieries, insiktsfulla frågor, meditation, ceremonier, delande och lyssnande. I denna grupp kvinnor skapar vi ett space där du kan känna dig accepterad för den du är, utan att bli dömd, där vi lyfter och inspirerar varandra, då kan du känna dig trygg, slappna av och vara i din kraft, i din sårbarhet och blomstra! Denna termin är gruppen sluten för att kunna gå djupare och stödja dig ännu mer i det du är i. Jag kommer att erbjuda fristående workshops/retreat som även är öppen för dig som är nyfiken men inte kan vara med ojämna veckor denna termin.


Exempel på teman att utforska:
Vad är det att följa ditt hjärta?
Från dömande till empatiskt lyssnande med nonviolent communication
Firande av dig själv och livet, en riktigt boost
Healing av relationen till din mor
Voicedialog ett verktyg för självkännedom om våra inre delpersonligheter
Avundsjuka och jämförelser som en guide till din längtan och mer av dig
Relationer, den högsta formen av yoga
Utmaning: LÄTT

Vecka 38 Prova på för alla.
6 tillfällen - sluten grupp v. 39, 41, 43, 45, 47, 49. Lärare: Idha
Kostnad: 1760 kr

BOKA HÄR

KUNDALINI

motorvägen inom yoga

I denna yogaformen kan alla delta, efter sin egen förutsättning. Vid svårare positioner ges alltid alternativ. Passen består av ställningar, vila och meditation. Kundaliniyogan är en gammal tradition som spreds till västvärlden under 60-talet av Yogi Bhajan. Hos oss kommer vårens kundaliniklass ha ett fokus på att stärka din inre styrka.Vissa klasser och meditationer kommer repeteras över terminen. Det ger dig möjligheten att se hur det utvecklas för dig. Efter klassen finns det tid för att samtala om vad du upplever. För att kundaliniyogan är så omfattande kallas den ibland yogans motorväg.
Utmaning: MEDEL - INTENSIV

Lärare: Jenny, Daniel och Idha
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR

MJUK HATHA

strength and stability / styrka och stabilitet

Gentle hatha / Hatha mjuk) Are you searching for a way to wind down from your weekend and prepare for the week ahead?
This gentle hatha yoga class will create space in your body, mind, and spirit for welcoming Monday morning with joy and ease. Suitable for beginners and experienced yogis alike, this class uses props to adapt poses for all. Our positions will open up those areas that become especially tight in office work (such as shoulders, back, and hips) so that we can begin the week at our desks with flexibility and focus. And we’ll close with a luxurious savasana and meditation to ready ourselves for the busy week ahead. This class incorporates elements from hatha, yin, and restorative yoga to give students a mind-body-spirit boost to start their week. NB: This class will be held in English.

Letar du efter ett sätt att slappna av från helgen och förbereda sig för kommande veckan?
Detta mjuka hatha yoga pass skapar rymd i kroppen, sinnen, och själen för att välkomma måndag morgon med glädje och lätthet. Passar nybörjare och erfarna yogis, detta pass använder props (filtar, klossar, bälten, bolster) för att anpassa positionerna till alla. Våra positioner ska öppna upp kroppsdelar som bli stela genom arbete vid skrivbordet (som axlar, rygg, och höfter) för att kunna börja veckan på jobbet med flexibilitet och fokus. Klassen slutar med en lyxiga savasana och meditation för att förbereda oss för den upptagna veckan framåt. Detta pass innehåller läror från hatha, yin, och restorative yoga för att ge er en sinne-kropp-själ “boost” till början av veckan. Vänligen observera att passet hållas på engelska.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Lauren
16 tillfällen
Kostnad: 2350kr

BOKA HÄR

VINYASAYOGAVinyasa betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Ofta utgår man från solhälsningarna och bygger vidare därifrån. Poweryoga kan exempelvis ses som en typ av vinyasayoga.  Vinyasayoga är en yogaform för dig som vill ha en omväxlande och fysiskt utmanande klass med lite lekfullhet. Den passar bra för att få igång värme och energi i kroppen samt både stretcha och stärka musklerna.
Här kan även du som är nybörjare vara med, men det är en fördel om du har viss yogavana.
Utmaning: INTENSIV

Lärare: Frida
16 tillfällen
Kostnad: 2350 kr

BOKA HÄR